Alma Schindler életéről készült előadás vendégeskedik Sepsiszentgyörgyön

2017 március 23. csütörtök, 17:21

Március 24-én a kassai Thália Színház, a Jelenlét Színház és a Szkéné közös produkciója vendégszerepel Sepsiszentgyörgyön. A Játsszuk azt, hogy… ALMA című előadás Kántor Kata rendezésében készült és egy rendkívüli asszony, Alma Schindler életéről szól. A vendégjátékot a Háromszék Táncegyüttes fogadja be.

Varga Lívia - Játsszuk azt, hogy... ALMA (fotó: Mészáros Csaba)

Varga Lívia – Játsszuk azt, hogy… ALMA (fotó: Mészáros Csaba)

Az előadás szöveg, zene és tánc különleges szövedéke, amely Nagy András műve alapján építi fel Alma Schindler portréját. Az 1879-ben művészcsaládban született hölgy Bécs legszebb leánya, később szívtipró dívája, aki számos rendkívüli férfi múzsája volt: Gustav Mahler zeneszerző, Walter Gropius építész, majd Franz Werfel író felesége, valamint Klimt, Kokoschka és Zemlinsky nagy szerelme. A szövevényes életű nő a történet idején vár valakit, egy papot, akitől megváltást remél, választ a kérdéseire, paradox módon arra kérdésre is, hogy “Mi a szerelem…?”

A Játsszuk azt, hogy… ALMA című produkció egy rendhagyó szóló előadás, melyben a főszerepet a kassai Thália Színház tagja, Varga Lívia alakítja. A rendező-koreográfus Kántor Kata, dramaturg Sediánszky Nóra, zeneszerző Tóth Andor, látvány-, díszlet- és jelmeztervező Gadus Erika. A pap szerepében Madarász Máté látható.

A vendégelőadás március 24-én, pénteken 19 órától tekinthető meg a Háromszék Táncstúdióban. Jegyek a Kulturális Szervezőirodában kaphatók (nyitva tartás hétfőtől-csütörtökig 10-16 óra között, pénteken 11-13 óra között, valamint előadások előtt egy órával, telefonszám 0267 312104).