Hat színházi vendégjáték a Festum Varadinumon

2017 május 08. hétfő, 17:18

Táncszínház, bábjáték, koncert, klasszikus és kortárs produkciók – hat vendégelőadással várja az érdeklődőket május 14-27. között a nagyváradi Szigligeti Színház.

A Festum Varadinum eseménysorozat keretében fellépnek az egri, a debreceni, a békéscsabai és a szatmárnémeti színház társulatai. A vendégprodukciók sorát az egri GG Tánc Traviata című előadása nyitja. A Verdi azonos című operájából inspirálódott táncszínházi alkotást május 14-én 19 órától láthatja a közönség.

Békéscsabai Jókai Színház: Macskajáték

Békéscsabai Jókai Színház: Macskajáték

Május 17-én 19 órától Örkény István Macskajáték című előadásával érkezik Nagyváradra a Békéscsabai Jókai Színház. Az előadásban Cs. Bruckner Adelaida szerepében a nemrég elhunyt Csiky Ibolya helyett lánya, Vindis Andrea látható majd. Május 18-án és 19-én a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata mutatja be a Szigligeti Színház nagyszínpadán William Shakespeare Tévedések vígjátéka című komédiáját, amelyet Bocsárdi László rendezett.

Május 21-én, a Festum Varadinum zárónapján, 16:30-tól az Árkádia Színpadon az egri Gárdonyi Géza Színház Páskándi Géza Vendégség, 19 órától pedig, a színház nagytermében, a debreceni Csokonai Színház Művészet című előadását láthatja a közönség. A fesztivál utórendezvénye a május 27-én, 19 órától a színház nagytermében megszervezendő Udvaros Dorottya lemezbemutató koncert.

Az előadásokra két típusú Varadinum-bérlet váltható. A Varadinum A-bérlet a Traviata, a Macskajáték, a Tévedések komédiája, a Művészet, illetve a Vendégség című előadásokra érvényesíthető, ára pedig 50 lej. A Varadinum B-bérlet az egri színház Páskándi-előadása helyett Udvaros Dorottya koncertjét tartalmazza (ára 60 lej). A vendégelőadásokra ugyanakkor jegyek a színház jegypénztárában és online kaphatók.