Double bind -A Gala Hate Awards-on a marosvásárhelyi társulat

2017 május 11. csütörtök, 17:19

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház az Alina Nelega és Kincses Réka rendezésében bemutatott DOUBLE BIND előadással vesz részt az ActiveWatch szervezésében A gyűlöletbeszédre uszító diskurzus Romániában 2015-2016Éves jelentés bemutatása kapcsán sorra kerülő Gala Hate Awards rendezvényen. Az ActiveWatch egy emberjogi szervezet, amely a közérdekű szabad kommunikációért küzd, és a társadalmi beavatkozás következő stratégiai irányait támogatja: helyes kormányzási politikák, szólásszabadság, diszkrimináció ellenesség és médiaoktatás.

Double blind / Marosvásárhelyi Nemzeti Színház

Double blind / Marosvásárhelyi Nemzeti Színház

A DOUBLE BIND előadásban együtt szerepelnek a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Liviu Rebreanu és Tompa Miklós Társulatának művészei. A nemzeti öntudatról és kisebbségről, nacionalizmusról és individualizmusról, európaiságról és helyi öntudatról szóló előadás román és magyar színészek, valamint Kincses Réka író, rendező és Alina Nelega drámaíró együttműködésében valósult meg.

„A Double Bind előadásban nyílt kártyákkal játszunk. Nem akarunk kibékülni, azt állítani, hogy kölcsönösen megértjük egymást, miközben saját magunkat sem értjük.” Így szól az előadás üzenete, ami az alkotók szemszögéből fogalmazza meg a premisszákat.

A szereposztás tagjai: Monica Ristea, Berekméri Katalin, Elena Purea, Pál Emőke, Laura Mihalache, Csíki Szabolcs, Andrei Alexandru Chiran, Barabási Tivadar, Claudiu Banciu, Bartha László Zsolt, Cristian Iorga. Zene: Ada Milea. Szövegek fordítása: Kacsó Judit-Andrea és Florentina Váry.

Román és magyar nyelven játszott, kölcsönösen feliratozott előadás.

Az előadás 2017. május 15-én 20.00 órától tekinthető meg Bukarestben az Odeon Színházban.

Előadás előtt a Gala Hate Awards keretében az ActiveWatch díjazni fogja a felelős megszólalás jeles képviselőit és bemutatja a gyűlöletbeszéd legkirívóbb szerzőit.