Ahogy tetszik – Londonból érkezik Burák Ádám rendezése Marosvásárhelyre

2017 június 02. péntek, 21:54

Marosvásárhelyen vendégszerepel a londoni Coin Theatre Company Shakespeare Ahogy tetszik című vígjátékával, melyet Burák Ádám rendezésében mutatott be a fiatal angol társulat.


A 2014-ben Londonban alapított Coin Theatre Company egy nemzetközi utazótársulat, amely különböző kultúrák látásmódját ötvözi internacionális stábbal létrehozott produkcióiban. Shakespeare Hamletjéből készített, háromszereplős változatuk kritikai és közönségsikert aratott három kontinensen, az előadás turnézott a Bárd szülővárosában, Stratford-upon-Avon-ban a Royal Shakespeare Companyval együttműködésben, nemzetközi fesztiválokon szerepelt Egyiptomban, Indiában és Oroszországban. Natsumi Kuroda japán színésznő a Legjobb Női Alakítás-díját vehette át a Hamlet!-ben nyújtott teljesítményéért a szentpétervári ArtOkraina Fesztiválon Ophelia/Gertrud/Sírásó összevont szerepében. Burák Ádám, a társulat művészeti vezetője és rendezője londoni tanulmányait megelőzően Marosvásárhelyen végzett rendező szakon, a két évvel ezelőtt, Erdélyben turnézó magyar nyelvű III. Richárdot követően ez az első angol nyelvű munkája, amely Romániában is megtekinthető.

Az Ahogy tetszik előadása a Târgoviște-i BabelFAST meghívására készült. A produkció további felkéréseket kapott a 2017/18-as évadra Franciaországból, Sri Lankáról, Oroszországból és Ugandából.

Szereplők: Rosalind: Sylvie Fawkner-Corbett, Celia/Phebe: Barbara Blanka Wegorzewska, Touchstone/Jaques: Blain Neale, Orlando/Silvius: Benny Ainsworth.

Design: Amakubukuro Brown; Jelmez: Móricz Ágnes; Zene: Kovács Adrián; Bábtervezés: Novák Ildikó; Plakát: Sós Beáta; Video teaser: Guido Benedicto; Rendezte: Burák Ádám.

Az előadás angol nyelvű, az 1623-ban kiadott eredeti folio szövegét használja, magyar illetve román feliratozással.

Az 1 óra 45 perc (1 szünettel) időtartamú előadást 12 éven felülieknek ajánlják.

A produkció június 6-án, kedden este 8 órától tekinthető meg a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kistermében

Jegyek válthatók a Színház Kultúrpalotában működő jegyirodájában, a Színházban működő jegypénztárban és a www.biletmaster.ro honlapon.