Mozgalmas évadzárás a Háromszék Táncegyüttesnél

2017 június 09. péntek, 17:34

Június 15-én tartják évadzáró előadásukat Sepsiszentgyörgyön, ezt követően a XIII. Magyar Táncfesztiválon lépnek színpadra Győrben.

Háromszék Táncegyüttes: Erdély-menyegző (fotó: Barabás Zsolt)

Háromszék Táncegyüttes: Erdély-menyegző (fotó: Barabás Zsolt)

A társulat a Mihályi Gábor rendezésében készült Erdély-menyegző c. előadásával zárja az évadot június 15-én, csütörtökön 19 órától a Háromszék Táncstúdióban. Az évadzáró előadásra jegyet vásárolni a sepsiszentgyörgyi Kulturális Szervezőirodában lehet.

Idén 13. alkalommal kerül megrendezésre a magyar táncművészet legnagyobb országos seregszemléje, a Magyar Táncfesztivál június 18-25. között Győrben. A Háromszék Táncegyüttes két produkcióval kapott meghívást a rangos fesztiválra: június 22-én az Erdély-menyegző c. táncszínházi produkciót mutatják be a Kisfaludy teremben, június 23-án pedig a Szerencsekrajcár c. mesejáték lesz látható a Vaskakas Művészeti Központban. Az Ivácson László által rendezett nagysikerű Szerencsekrajcárt a XIII. Magyar Táncfesztivál gyermekeknek szánt kísérőrendezvénye, a III. Gyermek Táncfesztivál keretében mutatja be a társulat.

Háromszék Táncegyüttes: Szerencsekrajcár (fotó: Ürmösi Levente Mihály)

Háromszék Táncegyüttes: Szerencsekrajcár (fotó: Ürmösi Levente Mihály)

Mindeközben zajlanak A csillagösvény népe c. produkció próbái. Az Orza Calin rendezésében készülő előadást a Székely Vágta keretében mutatják be július 15-én az Óriáspince-tetőn.