Lélekcsönd – Kolozsváron és Marosvásárhelyen a Miskolci Nemzeti Színház előadása

2017 június 17. szombat, 17:34

Marosvásárhelyen a Miskolci Nemzeti Színház vendégelőadásával zárul a 2016/2017-es színházi idény.A Demény Péter verseiből szerkesztett Lélekcsönd című esttel június 21-én a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kistermében, június 22-én a kolozsvári színház nagyszínpadra épített stúdióterében lép fel Salat Lehel színész és Márkos Albert csellóművész.

Alázat, elengedés, szerelem, Isten, elmúlás, csönd. A lélek “sanzonjai”. Szómozduló csellósikolyok. Van valami, ami összeköthet nemcsak három embert, hanem jóval többünket. Leginkább talán azokat, akik a mélyben is énekelnek.

Utazások mások felé, váltások és változások életterek és életek között, melyből mindenkinek csak egy van, mégis többet él meg és többről álmodik. Jó lesz ezen este elmerülni Lélekcsönd(ünk)ben.

Az alkotók, Demény Péter, kolozsvári származású, számtalan díjat nyert költő, író, szerkesztő, Márkos Albert, csellista, több film és színházi előadás zeneszerzője, aki improvizatív, kortárs, alkalmazott és kísérleti zenével foglalkozik, valamint Salat Lehel, a Miskolci Nemzeti Színház színésze, aki évtizedekig Kolozsvárott élt, játszott, tanított, így vallanak az előadásról: alázat, elengedés, szerelem, Isten, elmúlás, csönd. A lélek sanzonjai. Szómozduló csellósikolyok. Van valami, ami összeköthet nemcsak három embert, hanem jóval többünket. Leginkább talán azokat, akik a mélyben is énekelnek. Utazások mások felé, váltások és változások életterek és életek között, melyből mindenkinek csak egy van, mégis többet él meg és többről álmodik. Jó lesz ezen este elmerülni Lélekcsönd(ünk)ben.

 
 

Kapcsolódó anyagok