Erdélyben landolt a kecskeméti Boeing!

2017 június 21. szerda, 12:43

Az erdélyi Hargita megye három városában vendégszerepelt a kecskeméti Katona József Színház, ahol Marc Camoletti Boeing, Boeing című vígjátékát mutatták be.

Dobó Enikő, Märcz Fruzsina, Decsi Edit / Kecskeméti Katona József Színház: Boeing, boeing

Dobó Enikő, Märcz Fruzsina, Decsi Edit / Kecskeméti Katona József Színház: Boeing, boeing

“Hargita és Bács-Kiskun megye az elmúlt években élettel és tartalommal teli testvérkapcsolatot alakított ki” – mondta Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke azon a sajtótájékoztatón, amelyet a csíkszeredai megyeháza márványtermében tartottak hétfőn Cseke Péter, a kecskeméti színház igazgatója és Bányai Gábor országgyűlési képviselő részvételével.

A két megye együttműködésének keretében több mint 10 éve ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokat végeznek kecskeméti orvosok. A hírös város társulatának turnéja az együttműködés újabb – szintén hosszú távra tervezett – állomása!

“Mindent megteszünk azért, hogy a kulturális kapcsolat éppen olyan fontossá válhasson az itt élők számára, mint a szűrőprogram” – mondta Cseke Péter igazgató. –”Nagy örömmel jöttünk, a fogadtatás pedig minden várakozásunkat felülmúlta”.

A kecskeméti színészeknek nem sok idejük jutott pihenésre, hiszen erdélyi útjuk előestéjén még a Pécsi Országos Színházi Találkozó gáláján vettek részt, ahonnan három(!) díjat is elhozott Cseke Péter társulata.

A Boeing, Boeing az elmúlt évek egyik legnagyobb közönségsikere volt Kecskeméten. Az első erdélyi előadásnak különös érdekességet adott, hogy a főszereplő, Zayzon Zsolt, ’hazai pályán’ léphetett fel, lévén gyergyószentmiklósi születésű.

A vendégszereplést Hargita Megye Tanácsa és az NKA támogatta. A társulat június 20-án Csíkszeredában, a Csíki Játékszínben, másnap Székelyudvarhelyen, a Tomcsa Sándor Színházban mutatkozik be.