A kaukázusi krétakör – Anca Bradu újra a nagyváradi társulattal dolgozik

2017 augusztus 25. péntek, 10:08

Augusztus 23-án elkezdődtek a nagyváradi Szigligeti Társulat idei első nagyszínpadi produkciójának olvasópróbái: Bertolt Brecht és Paul Dessau A kaukázusi krétakör című nagyszabású klasszikusát Anca Bradu viszi színre.

Anca Bradu / A kaukázusi krétakör - olvasórpóba / Fotó: Szigligeti Társulat)

Anca Bradu / A kaukázusi krétakör – olvasórpóba / Fotó: Szigligeti Társulat)

A rendező elmondta: A kaukázusi krétakör Brecht ritkán játszott drámái közé tartozik, hiszen nagyon érzékeny megközelítést igényel a művészek részéről. A világháborús időkben játszódó történet a bibliai Salamon ítéletét helyezi új megvilágításba, és az anyaság szemszögén keresztül beszél arról, hogy csak az embertárs iránti szeretet hozhat reményt egy értékvesztett világba. A bemutató tervezett időpontja november 5.

Az előadás főbb szerepeiben Tasnádi-Sáhy Noémi, valamint a Jászai Mari-díjas Kardos M. Róbert láthatók; további szereplők: Ababi Csilla, Csatlós Lóránt, Dimény Levente, Dobos Imre, Fábián Enikő, Fodor Réka, Gajai Ágnes, Hunyadi István, Kiss Csaba, ifj. Kovács Levente, Sebestyén Hunor, Szabó Eduár, valamint Szotyori József. Az előadás díszlet- és jelmeztervezője Andra Bădulescu Vișniec, koreográfusa Mălina Andrei, zenei vezetője pedig Mezei Szilárd.

Az előadásról, illetve a 2017/2018-as évad újdonságairól további tájékoztatást a www.szigligeti.ro honlapon, a Szigligeti Színház Facebook-oldalán, illetve személyesen, a jegypénztárban (nyitva hétfőtől péntekig 14-19 óra között) kaphatnak.

Anca Bradu / A kaukázusi krétakör - olvasórpóba / Fotó: Szigligeti Társulat)

Anca Bradu / A kaukázusi krétakör – olvasórpóba / Fotó: Szigligeti Társulat)

Éjszaka a színházban:

Szeptember 12-én második alkalommal kerül megszervezésre a Szigligeti Színház tavaly útnak indított nagysikerű kezdeményezése, az Éjszaka a színházban programsorozat. A nyílt nap alkalmával rendhagyó keretek között nyílik lehetőség a színház épületeivel, illetve művészeivel való ismerkedésre: az események között kiállításmegnyitó, felolvasószínházi alkalmak, táncos tevékenységek, illetve a Várad Kulturális Folyóirat Élő Várad Mozgalmának szerzőinek szövegeiből nagyváradi illetőségű színészhallgatók által színre vitt performansz is helyet kapott. Az esemény részletes programjával hamarosan visszatérünk.