A közönség és a társművészetek felé nyit a gyergyói színházi kollokvium

2017 október 12. csütörtök, 17:42

Pénteken kezdődik a Nemzetiségi Színházi Kollokvium XII. kiadása Gyergyószentmiklóson. Verseny továbbra sem lesz, a szakmai kiértékelőket közönségtalálkozók váltják fel.

 Figura Stúdió Színház / Puskin nyomán: Anyegin

Figura Stúdió Színház / Puskin nyomán: Anyegin

Csütörtök este, a nulladik napon mutatják be a házigazda Figura Stúdió Színház Puskin nyomán: Anyegin című előadását, a tíz nap alatt még kétszer lép fel a gyergyói társulat. Ebben az évben egy kivételével minden romániai kisebbségi színház jelen lesz, emellett földrajzilag és műfajilag is bővül a kínálat, mondta el a színház igazgatója, Albu István a maszol.ro-nak.

“Szeretnénk nyitni a közönség felé, és szeretnénk, hogy a fesztivál valóban fesztivál legyen, ünnep, élmény legyen mindenki számára, annak is, aki játszik, annak is, aki nézi, ne pedig szorongás és versengés valamiféle értelmetlen díjakért” – hangsúlyozta a direktor.

Újvidéki Színház: Fekete – az utolsó szerb felkelés

Újvidéki Színház: Fekete – az utolsó szerb felkelés

Első alkalommal szerepel a fesztiválon az Újvidéki Színház és ismét láthatják a gyergyóiak a kolozsvári színház társulatát. “Próbáltuk bővíteni a programot, ezért is hívtuk el Budapestről a Kávát, akikkel amúgy szoros kapcsolatban állunk, a Te színházad program keretében voltak már nálunk és reméljük, hogy nem is ez lesz az utolsó vendégjátékuk itt” – számolt be Albu István.

A XII. Nemzetiségi Színházi Kollokvium teljes programja itt található. 

Forrás: maszol.ro