EHTET: Így telt a második nap

2017 október 14. szombat, 17:24

A Maros Művészegyüttes Szép Palkó, illetve a Háromszék Táncegyüttes Mundruc című előadásaival, technikai és alkotói workshopokkal, szakmai megbeszéléssel és táncházzal folytatódott az Erdélyi Magyar Hivatásos Néptáncegyüttesek Találkozója Nagyváradon.

Fotó: Oláh Gergő/EHTET

Fotó: Oláh Gergő/EHTET

A délelőtt folyamán teltházas gyermekközönség várta a Maros Művészegyüttes Szép Palkó című előadását. A humorban és ötletes megoldásokban bővelkedő, igényes kivitelezésű előadást kitörő siker fogadta, éppen úgy, mint a Háromszék Táncegyüttes esti produkcióját. A sepsiszentgyörgyi csapat az erdélyi férfitánc, a legényes legkiválóbb alkotó-előadójának, Mátyás István Mundrucnak kívánt emléket állítani: az előadás részleteiben felvillantotta Mátyás István életének fontosabb pillanatait, de betekintést nyújtott Kalotaszeg jellegzetes világába is.

Az előadásprogramok mellett szakmai találkozásokra és műhelyekre is sor került. Reggel tíztől kezdetét vette a Magyar Színházi Szövetség, illetve a Magyar Színháztechnikai Szövetség által szervezett fény- és hangtechnikai workshop, a délutáni előadást megelőzően pedig elkezdődött az a nagy népszerűségnek örvendő alkotói workshop, amelyet Sánta Gergő táncművész és Fodor Zoltán táncos-koreográfus, az Inversedance társulat vezetője tartottak. Az előadásokat követően szakmai beszélgetésre és táncházra került sor.

Fotó: Oláh Gergő/EHTET

Fotó: Oláh Gergő/EHTET

A szervezők felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy a fesztivál idejére három előadásra szóló fesztiválbérlet váltható, kedvezményes, 25 lejes áron, jegyek ugyanakkor 15 és 10 lejért kaphatók a színház jegypénztárában (nyitva hétfőtől péntekig 14-19 óra között, illetve egy órával az előadások előtt), valamint online, a www.biletmaster.ro oldalon. A XIII. EHTET társszervezői a Szigligeti Tanoda Egyesület, illetve a Szigligeti Alapítvány. Főtámogató a Bihar Megyei Tanács, illetve az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala. Az eseményt a Magyar Művészeti Akadémia, az Europrint, a Tehnoprint, Pető Dalma városi tanácsos, illetve a Constructorul Salard, a Kész Építő és a Novambient támogatták.