Átadták a Zentai Magyar Kamaraszínház új kamaratermét

2017 október 24. kedd, 17:27

A 73 férőhelyes termet csütörtökön nyitották meg.

Zentai Magyar Kamaraszínház (Fotó: Molnár Edvárd/MTI)

Zentai Magyar Kamaraszínház (Fotó: Molnár Edvárd/MTI)

A magyar kormány a jövőben is támogatja mindazokat az intézményeket, ahol a vajdasági magyarok összejöhetnek, ahol ápolhatják kultúrájukat és megélhetik összetartozásukat, ahol otthonra lelhetnek – hangsúlyozta Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár csütörtökön Zentán, ahol átadták a Zentai Magyar Kamaraszínház új kamaratermét.

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke ünnepi beszédében kiemelte: eddig is és ezen túl is azért dolgozik, hogy a magyar színészek és társulatok játszani tudjanak, és meglegyenek a feltételeik a munkához. Hozzátette: büszke arra, hogy a 2008-ban alakult Zentai Magyar Kamaraszínház 2013 óta önálló társulattal rendelkezik és nagyterme után most már kamaraterme is van.

Vidnyánszky Attila / Zentai Magyar Kamaraszínház (Fotó: Molnár Edvárd/MTI)

Vidnyánszky Attila / Zentai Magyar Kamaraszínház (Fotó: Molnár Edvárd/MTI)

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke a helyszínen ígéretet tett arra, hogy néhány műszaki eszközzel segíti majd a kamaraterem további fejlesztését. A közösség együttműködésének köszönhető, hogy létrejöhetett ez a terem – hangsúlyozta beszédében Wischer Johann, a Zentai Magyar Kamaraszínház igazgatója, aki köszönetet mondott mindazoknak, akik lehetővé tették a terem építését.

A kamaratermet Henrik Ibsen Ha mi holtak feltámadunk című darabjával nyitották meg, az előadás főszereplője Szilágyi Tibor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész volt.

Forrás: MTI, Színház.org