Müller Péter Sziámi a temesvári társulat színészeivel lép fel

2017 december 08. péntek, 16:48

Nem első alkalom, hogy a magyarországi Müller Péter Sziámi AndFriends zenekar ellátogat Temesvárra. Nem első alkalom, hogy a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház művészei Müller Péter Sziámi AndFriends dalokat játsszanak. December 10-én este azonban, első alkalommal fognak együtt színpadra lépni. 

Müller Péter Sziámi AndFriends

Müller Péter Sziámi AndFriends

„A Müller Péter Sziámi AndFriends zenekar derűsen és merészen termékeny, innovatív, ugyanakkor szigorúan és lazán hagyományőrző alkotócsoport. Mint neve is mutatja, kipróbált baráti társaság, amely egyenként és együtt is megjárta a szocializmus és a posztkapitalizmus legjobb tűrt és tiltott formációit. Ebből következően ők azok, akik folyamatosan karbantartják az URH, a Kontroll-Csoport, a Sziámi, a korai Európa Kiadó és néhány más fontos, megszűnt vagy ritkán létező formáció kiemelkedő dalait. Ezek a számok meghökkentő/természetes módon ma újra ugyanúgy – ha nem erősebben – hatnak, mint megszületésük diktatórikus pillanatában. Az egykori rajongótábor még (koncert)járóképes reprezentánsait a gyerekek és unokák generációja egyre bővülő számban egészíti ki a koncerteken, a fiatalok is kívülről fújják, amit belülről a magukénak éreznek” – áll a zenekar ajánlójában.

A zenekar történetében nem ez az első ilyen jellegű együttműködés. Az elmúlt években több ízben is egybefonódott színház és zene a fellépéseiken. A Parasztopera és a Titkaink (mindkét előadás ismerős lehet a temesvári színházlátogatók számára) óta gyakran lépnek fel együtt Pintér Bélával és társulatával. A zenekar, nevéhez híven tehát gyakran lát vendégül a színpadon más, nem feltétlenül zenei profilú előadókat, művészeket, barátokat. Így például temesvári fellépésük során Aszalos Gézát, Balázs Attilát, Kiss Attilát és Molnos András Csabát is láthatja és hallhatja majd a közönség.

A közös koncertre december 10-én, este 7 órától Mátyás Zsolt Imre színművész könyvbemutatója után várják az érdeklődőket a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Nagytermében. Jegyek a színház jegyirodájában vagy online, a www.biletmaster.ro címen igényelhetők.