Kassa: Az M Studio lesz a Thália Táncestek következő vendége

2017 december 16. szombat, 17:20

A sepsiszentgyörgyi M Studio a Thália Táncestek sorozat következő vendége a Kampf című előadással, melyet december 18-án 19 órakor tekinthetnek meg a Thália Színház nagyszínpadán.

M Studio: Kampf / Fotó: Jakab Lóránt

M Studio: Kampf / Fotó: Jakab Lóránt

A Kampf szó jelentése HARC.  A harc örökös készenléti állapot, akár önmagunkkal, akár a másikkal szemben. Egyszerre komoly és kicsinyes, megmutatja a harcoló felek közötti hatalmi viszonyok egyenlőtlenségét, ugyanakkor a kijátszhatóság lehetőségeit is. De hol ér véget a harc és hol kezdődik a játék? Mindeközben megőrizhető-e valamiféle tudatosság, vagy mindannyian a gépezet gombnyomásra illeszkedő alkatrészei lennénk?

A magyar kortárs táncművészet kiemelkedő koreográfusának produkciói Kínától Venezueláig kápráztatják el a közönséget. Fehér Ferenc 2013-ban az M Studio Mozgásszínház színészeivel közösen hozta létre a több fesztiválon és külföldi színpadon is bemutatott KAMPF című előadást.

M Studio: Kampf / Fotó: Jakab Lóránt

M Studio: Kampf / Fotó: Jakab Lóránt

Szereplők: Bajkó László/Deák Zoltán, Gáll Katalin, Nagy Eszter, Orbán Levente, Polgár Emília, Szekrényes László, Veres Nagy Attila. Rendező és koreográfus: Fehér Ferenc. Zeneszerző, fénytervező: Kovácsovics Dávid. Jelmeztervező: Bocskai Gyopár.

Az M Studio Mozgásszínházat 2005-ben Uray Péter alapította Sepsiszentgyörgyön. A Háromszék Táncegyüttes mozgásszínházi műhelyeként létrejött formáció 2010-től a Tamási Áron Színház berkeiben működik. A társulat olyan kísérleti munkára szövetkezett, amely a színészi eszköztár lehetséges határait feszegetve, a mozgás- és táncszínház területén kíván új, formateremtő előadásokat készíteni. Az M Studio, Erdély egyetlen hivatásos mozgásszínházaként, a Nyugat-Európában már korábban ismertté vált színházi formavilág meghonosítására és megszerettetésére vállalkozott.

 
 

Kapcsolódó anyagok