Zenés évkezdés a nagyváradi Szigligeti Színházban

2017 december 30. szombat, 17:22

Az új év első hónapjában igazi zenés színházi és zenei csemegékkel készül közönségének a nagyváradi színház: januárban zenés vígjáték, operett és a debreceni Kodály Filharmónia vendégjátéka várja a nézőket.

Nagyváradi Szigligeti Színház: Vesztegzár a Grand Hotelben - próba / Fotó: Vígh László Miklós

Nagyváradi Szigligeti Színház: Vesztegzár a Grand Hotelben – próba / Fotó: Vígh László Miklós

A Rejtő Jenő regényéből Hamvai Kornél, Darvas Benedek és Varró Dániel által színpadra vitt Vesztegzár a Grand Hotelben című, szilveszterkor bemutatandó előadás négy alkalommal lesz látható januárban: 2-án 19 órától, 6-án 17 órától (Papp Magda-bérlet), 7-én 19 órától (Halasi Gyula-bérlet), illetve 31-én 19 órától (Ady Endre-bérlet).

Csókos asszony című, tavaly debütált operettjével érkezik Nagyváradra a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata. Az olyan közismert slágereket, mint a Csókos asszony, az Éjjel az omnibusz tetején, a Los Angeles, a Mi muzsikus lelkek, a Gyere, te nímand!, vagy a Van a Bajza utca sarkán egy kis palota, felvonultató előadást január 13-án (Tanay Emil-bérlet), illetve 14-én (Bessenyei György-bérlet) láthatja a közönség.

Kodály Filharmónia

Kodály Filharmónia

Január 22-én, 18 órától, a magyar kultúra napján a Kodály Filharmónia vendégeskedik a Szigligeti Színházban. A Bihar Megyei Tanács és Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának, illetve a megye és a cívisváros kulturális intézményeinek együttműködése keretében Nagyvárad testvérvárosának klasszikus zenei formációi a névadó, Kodály Zoltán, olyan zeneműveivel lép színpadra, mint a Budavári Te Deum, a Galántai táncok, avagy a Psalmus Hungaricus. A koncerten közreműködnek a Kodály Kórus, illetve a Kodály Filharmonikusok.

Az előadásokra és az ünnepi koncertre jegyek válthatók a színház jegypénztárában (nyitva hétfőtől péntekig 14-19 óra között, illetve egy órával az előadások előtt), valamint online, a www.biletmaster.ro oldalon.

 
 

Kapcsolódó anyagok