Lemondott a Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozó művészeti vezetője

2018 január 09. kedd, 20:29

Januártól nem dolgozik a temesvári színháznál, és a Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozó művészeti vezetőjeként sem folytatja munkáját Gálovits Zoltán. A 2018-as, 11. alkalommal megszervezett fesztiválon tehát változások várhatóak, ezek főleg a szervezőcsapatot érintik, a rendezvény fő irányvonalát nem, mondta a Maszol megkeresésére az intézmény és a fesztivál igazgatója, Balázs Attila.

Balról jobbra: Balázs Attila fesztiváligazgató és Gálovits Zoltán művészeti vezető a 2016-os TESZT-en | fotó: TESZT

2008. óta a TESZT a történelmi Bánság területén működő magyar színházak szakmai fórumából barátságos, soknyelvű színházi eseménnyé nőtte ki magát. Gálovits Zoltán a fesztivál egyik alapítója, művészeti vezetőként az előadások válogatása, a koncepció kidolgozása, a szervezőcsapat koordinálása volt a feladata. A 2017-es fesztiválon a Maszolnak úgy nyilatkozott, hogy a TESZT kiforrott találkozó lett, nem terveznek jelentős változásokat, leginkább infrastrukturális szinten szeretnének bővíteni, és szervesebben beépülni a város életébe.

A művészeti vezető a fesztivál internetes oldalán hétfőn közzétett közleményben jelentette be lemondását. Mint írja, a fesztivál 10 év alatt a szervezők közös munkájának eredményeként folyamatosan fejlődött és olyan határig jutott el, ahonnan már csak a működés újragondolásával lehet továbblépni. „A döntésemet az indokolja, hogy bár Balázs Attilával, az intézmény és a fesztivál igazgatójával mindketten úgy éreztük, hogy elért a TESZT ahhoz a ponthoz, ahonnan már nem lehet úgy folytatni, ahogy azt korábban tettük, teljesen más elképzeléseink voltak a fesztivál jövőjéről, ezeket azonban nem tudtunk összeegyeztetni” – fogalmaz a közleményben.

Balázs Attila szerint nincs gyökeres változás a fesztivállal kapcsolatos elképzelésekben.

Forrás: Maszol.ro