HolnapUtán Fesztivál: Klasszikus színművek kortárs feldolgozásai Nagyváradon

2018 február 05. hétfő, 17:40

A nagyváradi Szigligeti Színház által szervezett eseménysorozatra idén március 20-25. között kerül sor. A hatnapos találkozó célja, hogy fórumot teremtsen pályakezdő színházi alkotók számára.

Katona József Színház: Nóra - Karácsony Helmeréknél / Fotó: Horváth Judit

Katona József Színház: Nóra – Karácsony Helmeréknél / Fotó: Horváth Judit

Tizenegy társulat előadása, a Kárpát-medencei magyar színművészeti főiskolák workshopja, illetve számos összművészeti kiegészítő tevékenység fémjelzi a VI. HolnapUtán Fesztivál programját, amelynek keretében olyan neves hazai és magyarországi színházak látogatnak el Nagyváradra, mint a budapesti Katona József Színház, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház, a székesfehérvári Vörösmarty Színház, a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, a Duna Táncműhely, vagy a kolozsvári Váróterem projekt. Az előadásprogramot négy főiskola – a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem, a kolozsvári BBTE Színház és Televízió Kar, a Kaposvári Egyetem, illetve a Színház- és Filmművészeti Egyetem –, illetve a házigazda Szigligeti Társulat produkciói gazdagítják.

Az előadásokra jegyek és bérletek február 9-étől válthatók a színház jegypénztárában (nyitva hétfőtől péntekig 14-19 óra között, illetve egy órával az előadások előtt), valamint online, a www.biletmaster.ro oldalon. További információk a színház és a fesztivál honlapján (www.szigligeti.ro, www.holnaputan.szigligeti.ro), illetve Facebook-oldalán kaphatók.

 
 

Kapcsolódó anyagok