Egy liftben játszódik az M Studio új előadása

2018 február 19. hétfő, 17:21

A sepsiszentgyörgyi M Studio február 22-én mutatja be legújabb előadását, a Lift – boys will be boys c. produkció Fehér Ferenc rendezésében készült.

M Studio: Lift - boys will be boys / Fotó: Barabás Zsolt

M Studio: Lift – boys will be boys / Fotó: Barabás Zsolt

Fehér Ferenc táncművész-koreográfus ezidáig három produkciót jegyez az M Studio repertoárjában: a Kampf (2013), a Személyazonosság (2015) és A Jó, a Rossz és a K**va anyád (2016) c. előadásokat rendezte a társulatnál. A most készülő Lift c. produkciót az előzőekhez képest még intenzívebb és innovatívabb mozgásvilág, illetve sajátos térhasználat jellemzi.

Az előadás kiindulópontja az irodaházak közege, az üzleti szféra világa, amelyben az emberek álarc mögé bújnak, és szinte soha nem lehetnek igazán önmaguk. Talán csak a liftben, ahol két emelet között kiengedhetik a gőzt, és üzletemberekből kis ideig újra gyerekekké, fiúkká válhatnak. A rendező-koreográfus hangsúlyozta, hogy az előadás elrugaszkodik a kiindulópontként szolgáló alaphelyzettől, így az értelmezési lehetőségeket nem szűkíti le az adott sztori keretei közé. „A lift a legkisebb olyan tér, ahol szorosan lehetünk egymás mellett anélkül, hogy kapcsolatba kerülnénk. A lift mindig tart valahová. Mehet fölfelé, mehet lefelé, de ha egyszercsak elakad, akkor bármi megtörténhet” – írják a szinopszisban.

M Studio: Lift - boys will be boys / Fotó: Barabás Zsolt

M Studio: Lift – boys will be boys / Fotó: Barabás Zsolt

Fehér Ferenc ezúttal rendhagyó térhasználattal él, a három szereplő, Deák Zoltán, Szekrényes László és Veres Nagy Attila mindössze kétszer két méteres térben játssza az előadást. A kis játéktér olyan sűrített struktúrát és erőteljes dinamikát eredményez, amely egy percig sem hagyja pihenni sem a színészt, sem a nézőt.

A Lift c. előadást február 22-én, csütörtökön 19 órától mutatják be a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncstúdióban. A premiert követően Sepsiszentgyörgyön február 24-én, március 10-én és 27-én, a színház világnapja alkalmával lesz műsoron az előadás, amelyet március 7-én Szabadkán, a Kosztolányi Dezső Színházban is bemutat a társulat.

M Studio: Lift - boys will be boys / Fotó: Barabás Zsolt

M Studio: Lift – boys will be boys / Fotó: Barabás Zsolt

A bemutatóra 5 lejes helyjeggyel érvényesek az Ábel bérletek, helyet előjegyeztetni, jegyet vásárolni a Kulturális Szervezőirodában (tel. 0267-312104) és a www.biletmaster.ro oldalon lehet. Az előadás 14 éven aluliaknak nem ajánlott.

 
 

Kapcsolódó anyagok