A Szent Anna-tó legendáját viszik színre Sepsiszentgyörgyön

2018 március 08. csütörtök, 17:22

Március 9-én kerül bemutatásra a Szent Anna-tó legendáját feldolgozó, a szó helyett elsősorban a zene és a mozgás nyelvén megszólaló Anna legenda című előadás a Tamási Áron Színház nagytermében.

Anna legenda - próba / Fotó: Tamási Áron Színház

Anna legenda – próba / Fotó: Tamási Áron Színház

A Tamási Áron Színház ajánlója:

A Szent Anna-tó keletkezéséről számtalan mítosz és legenda kering, melyek nem csak a természeti csodát, de a székely lelkületet is pontosan megragadják. Erdély egyik legköltőibb helyszínének a története nem véletlenül van tele zsarnoksággal, telhetetlenséggel és kapzsisággal. A lányok önfeláldozói magatartásának kérdése az emberiség élethez való viszonyának szimbóluma. Az előadásban felsejlő történetfoszlányok forrása Tamás Menyhért Szent Anna-tó regéje című műve, azonban a pszichológiai mélységek kibontását a társművészetek használata teszi lehetővé.

Mezei Kinga, a produkció rendezője, vajdasági származású, Szerbiában, Magyarországon és Erdélyben egyaránt jelenlévő színész-rendező, most dolgozik első alkalommal a társulattal. A körülötte lévő vajdasági és magyarországi alkotói stáb pedig szintén egy olyan színházi kultúrából érkezett, amellyel mindezidáig kevés élményszerű találkozásunk volt.

A március 9-i bemutatót követően március folyamán még két alkalommal játsszuk az előadást: 11-én, vasárnap és 13-án kedden 19 órai kezdő időpontokkal a nagyteremben. Jegyeket a Kulturális Szervezőirodában, valamint a http://biletmaster.ro weboldalon lehet váltani.

 
 

Kapcsolódó anyagok