Teátrális világ(unk)? – Új könyvvel jelentkezik Gáspárik Attila

2018 április 17. kedd, 17:21

Gáspárik Attila újabb könyvét mutatják be 2018. április 24-én, kedden délután 5 órától a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Előcsarnokában. A Teátrális világ(unk)? című, esszéket, tanulmányokat, párbeszédeket tartalmazó kiadvány a Pont Kiadó gondozásában jelent meg.

Gáspárik Attila

Gáspárik Attila

A kiadó igazgatója, Szávai Géza, aki ugyanakkor a kötet szerkesztője is, e szavakkal ajánlja az olvasók figyelmébe a könyvet: „Gáspárik Attila könyvsorozatának második kötete, a Teátrális világ(unk) tovább finomítja az előző könyvben (A színház kiterjedése) oly kitűnően vizsgázott – több nézőpontú – elemző viszonyulást. A szerző itt (is) a színház belső, szakmai világának olyan részleteit mutatja be, amelyeknek igazi dimenzióiról keveset tudhat az olvasó. Ugyanakkor állandóan meglepnek, sokszor szinte sokkolnak a szerző merész KITEKINTÉSEI: a társadalom egészére (történeti, politikai dimenziókra).”

A kiadói előszóban a következő olvasható: Az igen sokoldalú Gáspárik Attila számára nagyon fontos a színház. Ezt a kiterjedt és kiterjedő jelenséget (2016-ban megjelent kötetének címe: A színház kiterjedése) több nézőpontból vizsgálta, elemezte, példáit pedig a személyesen – „teljes kiterjedésében” – megélt, tehát általa jól ismert „színházi világ” színes forgatagából idézte. Miközben arra a (külső) társadalmilag determinált világra is érzékenyen figyelt, amelyben a színházi jelenség létrejön, és „kiterjed”.

A könyvet a szerző: Gáspárik Attila és a Pont Kiadó igazgatója: Szávai Géza mutatja be. A kiadvány a helyszínen dedikáltatható és megvásárolható.