Erdélyben lép fel a Feledi Project

2018 május 18. péntek, 17:28

Nagyváradon a Szigligeti Színházban kétszer, Gyergyószentmiklóson a Figura Stúdió Színházban egy alkalommal láthatja a közönség a Feledi János vezette Feledi Project Weöres Sándor ihlette Psyché című előadását.

Feledi Project: Psyché / Fotó: Szigeti László

Feledi Project: Psyché / Fotó: Szigeti László

Amerika és Algír után Erdélyben vendégszerepel a Feledi Project. A 2011-ben létrejött csapatot nem először láthatja a közönség, 2016-ban már felléptek a nagyváradi Infinite Dance Festivalon Idők folyamán című előadásukkal.

Most is egy irodalmi ihletésű, Weöres Sándor műve inspirálta előadást kínálnak a közönségnek, mely egy különös és féktelen szabadságvággyal megáldott nő kétségbeesett küzdelmét mutatja be a szerelem és az élet teljességéért. A nő sorsa, hogy testi és lelki szenvedélyének, szerelmének tárgyát, beteljesülését csak két különböző férfiben képes megtalálni! Ez hová vezethet….?

“Weöres Sándor úgy tekintett az általa megírt figurára, mint énje kiterjesztésére, kivetülésére egy számára férfiként sohasem megélhető női alakban. Annak a szabadságvágynak és vadságnak a kivetülése ez a női figura, amit a mindennapokban nem tudunk megélni. Beteljesületlen szerelem és a ragaszkodás tragédiája” – mondta az előadás rendező-koreográfusa, Feledi János.

Május 22-én Nagyváradon a Szigligeti Színházban, május 23-án Gyergyószentmiklóson a Figura Stúdió Színházban láthatja a táncszerető közönség. A 2015-ös veszprémi Tánc Fesztiválján díjjal jutalmazott darab címszereplője Horváth Zita, partnerei Halász Gábor és Feledi János lesznek. A turné támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.