Karácsony Benő regényéből készített előadást a Tompa Miklós Társulat

2018 május 22. kedd, 10:06

Karácsony Benő Pjotruska című regényéből készített előadást Kincses Elemér rendező, melyet könnyes bohózat műfaji megjelöléssel május 18-án mutatott be a marosvásárhelyi Tompa Miklós Társulat.

Kádár L. Gellért, Gecse Ramóna / Tompa Miklós Társulat: Pjotruska / Fotó: Bereczky Sándor

Karácsony Benő Pjotruska című regénye Kincses Elemér színpadi változatában már közönség elé került az évad elején a Magyar Dráma Napja alkalmával tartott felolvasó-színházi bemutatón 2017 szeptemberében. 2018. május 18-án az Underground teremben színpadi előadásként, könnyes bohózat műfaji megjelöléssel mutatták be a dramatizációt.

Gecse Ramóna / Tompa Miklós Társulat: Pjotruska / Fotó: Bereczky Sándor

„Karácsony Benő csodálatos regénye a két világháború közötti Magyarország ironikus, keserédes, ugyanakkor halálosan pontos rajza. A három főszereplő – ki-ki a maga módján – megjárja a poklokat, miközben a Mennybe készül. Ennek a készülődésnek a stációi az előadás jelenetei. A Pjotruska egyik kedvenc regényem, és nagy-nagy boldogságra és büszkeségre ad okot, hogy ennek a munkának apropóján a nevemet a Karácsony Benőétől csak egy gondolatjel választja el” – vallja Kincses Elemér rendező.

Szereplők:

Bálint Örs
Kádár L. Gellért
Gecse Ramóna

Rendező: Kincses Elemér
Díszlet: Huszár Kató
Jelmez: Sikó Doró

Következő előadás: május 23., szerda, 19.00 óra, Marosvásárhelyi Nemzeti Színház

A 12 éven felülieknek ajánlott előadás román nyelvű felirattal követhető.