125 éves a marosvásárhelyi színjátszás

2018 június 07. csütörtök, 13:37

Az állandó marosvásárhelyi színjátszás 215. születésnapja alkalmából, június 12-én, este 7 órától a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata ünnepi előadásként nagytermi nézőtérrel tűzi műsorra a William Shakespeare: Macbeth című színművét. Az előadásra érvényesíthetőek a szabadbérletek.

Marosvásárhelyi Nemzeti Színház: Macbeth / Fotó: Adi Bulbaca

A megemlékezés apropója, hogy 1803. június 12-én a Nemzeti Játszó Társaság Marosvásárhelyen mutatta be August von Kotzebue: A nevelés formálja az embert című vígjátékát.

Az évforduló alkalmával nagytermi nézőtérrel játszott Macbeth előadásra érvényesíthetőek a szabadbérletek, a pedagógus-, diák- és egyetemista bérletek, melyek tulajdonosai ingyenes helyjegyet válthatnak a jegypénztárnál. A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata a bérlettulajdonosok  figyelmébe ajánlja, hogy a 2017-2018-as színházi idény a végéhez közeledik, és az idei bérletek az évad végén érvényüket vesztik.

A kultúrpalotai jegyiroda keddtől péntekig 12.00-17.30 óra között, a színházi jegypénztár keddtől péntekig 9.00-15.00 óra között tart nyitva, valamint előadások előtt egy órával.