Pozsonyban díjazták a marosvásárhelyi egyetemistákat

2018 június 17. vasárnap, 14:25

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem végzős színészosztálya számos nemzetközi fesztiválon bizonyított az Augusztus című előadással. Legutóbb a pozsonyi Istropolitana Fesztiválon díjazták a legjobb kollektív alkotásért.

Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem: Augusztus

Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem: Augusztus

Pozsonyban június 9-én léptek fel az ötödéves színészhallgatók az Augusztus című nonverbális előadásukkal. Az Istropolitana Fesztiválon a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem mellett örmény, cseh, bolgár, izraeli, horvát, lengyel, német, orosz, szlovák, szlovén és olasz színházi egyetemek előadásai versenyeztek. Balázs Zoltán rendezését egy 5 tagú nemzetközi szakmai zsűri értékelte: Patrice Pavis (FR), Petr Christov (CZ), Martin Ondriska (SK), Mojca Redjko (SI), Yael Biegon-Citron (IL). A fesztivál gáláján, június 13-án kollektív alkotásért járó különdíjjal tüntették ki a produkciót.

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem hallgatóinak sikersorozata a Szebeni Nemzetközi Színházi fesztiválon folytatódik, ahol június 15-én adják elő az Augusztust. Az idén Eugenio Barba, Isabelle Huppert, Silviu Purcărete előadásait is tömörítő megafesztivál Európa egyik legnagyobb színházi eseménye, 73 ország 525 előadása közel hetvenezer nézőhöz jut el.

 
 

Kapcsolódó anyagok