Szabadkai Népszínház: Pesitz Mónika és Baráth Attila az évad színészei

2018 június 23. szombat, 17:20

A Nyolc nő című előadás rendhagyó változatát mutatták be múlt héten a szabadkai Népszínház magyar társulatának évadzáró gálaműsorán.

Fotó: szabadmagyarszo.com

Fotó: szabadmagyarszo.com

Az előadást ezúttal a társulat férfi tagjai játszották: Baráth Attila, Csernik Árpád, Hajdú Tamás, Kovács Nemes Andor, Mezei Zoltán, Pálfi Ervin, Ralbovszki Csaba és Szilágyi Nándor. A zenés darabot Mezei Zoltán rendezte.

A gálaműsoron hirdette ki Jászay Tamás színikritikus a Pataki gyűrű-díj idei jelöltjeit: Béres Márta (Újvidéki Színház, Hasszán aga felesége), Elor Emina (Újvidéki Színház, Borisz Davidovics síremléke), Mészáros Gábor (Kosztolányi Dezső Színház, Karton és karfiol), Nešić Máté (Zentai Magyar Kamaraszínház, Nagybőgő) Pesitz Mónika (Szabadkai Népszínház, Mi történt Baby Jane-nel?).

Gyarmati Kata társulatvezető pedig kihirdette, hogy ki a 2017/18-as színházi évad színésze, színésznője, illetve legkreatívabb munkatársa. A díjakat Miloš Stanković, a Népszínház igazgatója adta át. Pesitz Mónika lett az évad színésznője, Baráth Attila az évad színésze, Kocsis Valéria és Kulhanek Edina pedig a kulisszák mögött szorgoskodó legkreatívabb munkatárs.