Második alkalommal rendezi meg utcaszínházi fesztiválját a Puck Bábszínház

2018 augusztus 20. hétfő, 16:30

Szeptember 14. és 16. között rendezik meg a Wonderpuck Nemzetközi Utcaszínház Fesztivált, melynek keretében az érdeklődő családok szabadtéri utcaszínházi produkciókat tekinthetnek meg Kolozsváron és Bonchidán.

A közlemény szerint társadalmunk esztétikai és színházi értékrendje egyre gyengül, ezért a rendezvény célja az, hogy komplex, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szóló produkciók révén próbálják meg a nézők színházi és kultúrafogyasztó igényét fejleszteni. A háromnapos, belépődíjmentes rendezvény során a művészet egyetemes nyelvén készült produkciókkal szeretnének kiemelkedő kulturális élményt nyújtani a résztvevőknek.

Az idén már második alkalommal megrendezésre kerülő WonderPuck Utcaszínház Fesztivál játéktere bővül, a Főtér mellett a Múzeum téren, illetve Bonchidán, a Bánffy-kastélynál is szerveznek előadásokat. Az idei fesztivál három részre tagolódik: az óvodások és kisiskolások WonderPuckjára, a tizenévesek WonderPuckjára, valamint az Egyesülés Centenáriumát ünneplő WonderPuckra.

A tavaly első ízben megrendezett, 30 előadást és 300 előadót felvonultató háromnapos fesztivál produkcióin több, mint 17 ezer néző vett részt.

Forrás: maszol.ro