Átadták a Tompa Miklós Társulat Vastaps-díjait

2018 szeptember 20. csütörtök, 17:39

Az idei évad első nagytermi produkciója, a Radu Afrim RETROMADÁR BLOKKNAK CSAPÓDIK ÉS FORRÓ ASZFALTRA ZUHAN című előadás alkalmával adták át az előző évad színészi teljesítményeit elismerő Vastaps-Díjakat és a társulat önkéntesei által megszavazott Kedvenc Színésznő és Kedvenc Színész díjakat a Tompa Miklós Társulat művészeinek.

A Vastaps-Díj többéves hagyományra tekint vissza, és a legtöbb előadást játszott, valamint legtöbb próbán részt vett színésznő, illetve színész jogosult rá. Az egyik idei Vastaps-Díjat Kádár Noémi kapta, míg férfi kategóriában Kádár L. Gellért került díjazásra.

A hölgyeknél B. Fülöp Erzsébet III. helyen, Simon Boglárka Katalin II. helyen végzett. A férfiak között Bokor Barna III. helyezést, míg Galló Ernő a II. helyezést ért el a legtöbbet színpadra lépő színészek között.

Az Tompa Miklós Társulat Önkéntesei minden évad elején megszavazzák az előző évad kedvenceit. A 2017/2018-as évadban a Kedvenc Színésznő Gecse Ramóna lett, míg a Kedvenc Színész kategóriában Galló Ernőre esett az önkéntesek választása.

A díjazottak az elismerő oklevél mellett ajándékcsomagokat kaptak a Kárásztelek Pincészet jóvoltából.

A díjazott Gecse Ramóna és Galló Ernő legközelebb a szeptember 20-án, csütörtökön 19.30-tól és 21-én pénteken 17.00 és 21.00 órától lép színre a LISELOTTE ÉS A MÁJUS című előadásban, míg Kádár Noémi és Kádár L. Gellért a szeptember 27-én 19.00 órától kezdődő HEDDA GABLER című drámában lesz látható.

Információk a Színház honlapján: nemzetiszinhaz.ro és Facebook-oldalán: facebook.com/tompamiklos.