Connect – Új bemutatóra készül az András Lóránt Társulat

2018 november 02. péntek, 14:22

Az András Lóránt Társulat novemberben új táncszínházi produkciót mutat be, Connect címmel. Az elmúlt évadban vizsgamunkaként született előadást felújított szereposztással tűzte repertoárjára a társulat.

A rendező-koreográfus, Szabó Franciska szavai az előadásról:

„Képes az ember megfogalmazni önmagát a társadalomtól teljesen függetlenül? Képes valakivé válni a körülötte lévő emberek nélkül? A válasz a találkozásainkban rejlik. Minden találkozás nyomot hagy, mert reakcióra késztet. Valójában a kapcsolataink és azok minősége határoz meg minket.

A kapcsolódás lehetősége egy másik emberhez, egyszerre ajándék és szükségszerűség. Kapcsolatai nélkül az ember nem lenne képes önmaga identitását megtalálni, tehát fontos felismerni: a körülöttünk lévő emberek az életünk szerves részét alkotják, és felelősséggel tartozunk minden érzésért, amit egy másik emberből kapcsolataink révén kiváltunk. A mögött a nehezen kibogozható érzelmi háló mögött, melybe az ember kapcsolatai során bonyolódik, folyamatosan érezhető egy megfoghatatlan isteni rend, és ez nem más, mint a fájdalmas kiszolgáltatottságban rejlő gyönyör és szépség rendje.”

Szereplők: Bezsán Noémi, Macaveiu Blanka, George Pop, Ruszuly Ervin, Szabó Franciska, Varga Balázs

A premierre november 6-án, kedden, este 7 órától kerül sor a társulat marosvásárhelyi székhelyén, a Brăila utca 10. szám alatt. A bemutatót követően novemberben még két alkalommal lehet megtekinteni az előadást, november 24-én és 25-én, szintén este 7 órától.

Jegyfoglalás és további információk a 0754 782 216-os telefonszámon.

Helyszín: Strada Brăila nr. 10, Marosvásárhely