A vágy villamosa – Nagy Botond rendezése Gyergyószentmiklóson

2018 november 02. péntek, 15:03

A gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház október 30-án, kedd este 7 órától mutatja be Tennessee Williams klasszikusát, A vágy villamosát.

Az előadást Botond Nagy jegyzi rendezőként, akinek A Homokszörny és az Anyegin című produkciók után ez a harmadik munkája a társulattal. A bemutatót követően az előadás november 5-én, hétfő este 7 órától látható újra.

Szilágyi Míra, Bartha Boróka / A vágy villamosa / Figura Stúdió Színház / Fotó: Biró István

A középkori térképeken az ismeretlen területeket egy Hcsvntdracones felirattal jelöltékMa már azzal büszkélkedhetünk, hogy minden ismeretlen területet meghódítottunk és belaktunk. De mi történt a szörnyetegeinkkel? Azokkal, amik a belső ismeretlen tájainkban tanyáznak? Meddig bújhatunk a nevünk és származásunk mantrázása mögé a valóság elől? Mit vállal fel az ember a túlértékelt szerelemért? Hány csapdába vagyunk hajlandók beleesni egy ronccsá értelmezett illékony érzelemért? Minek az ellentéte a vágy?

Faragó Zénó, Bartha Boróka / A vágy villamosa / Figura Stúdió Színház / Fotó: Biró István

Mint mindig, most is dönthetünk. Dönthetünk, hogy mennyi utat engedünk az ösztöneinknek. Dönthetünk, hogy mennyit akarunk megérteni Blanche du Bois-ból, egy halott fiú jelenéseiből, vagy a jelenünkből inspirálódott környezetből.

A vágy villamosa szereplői különböző belső tájakból szólalnak meg, de mindegyik megszólalásban a túlélés ösztöne visszhangzik. Hogyan lehet túlélni? Ki hogyan éli túl ezeket a meghódított és belakott területeket, amiket ­­– jobb híján – valóságnak nevezünk?

Dávid A. Péter, Gedő Zsolt, Szilágyi Míra / A vágy villamosa / Figura Stúdió Színház / Fotó: Biró István

Az előadás a Bethlen Gábor Alap, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az RMDSZ és a Communitas Alapítvány támogatásával valósult meg.

A bemutatóra a jegyek ára egységesen 20 lej. A következő előadásra a jegyek ára 15 lej, diákoknak, nyugdíjasoknak 10 lej.
Jegyek válthatók munkanapokon 15.00 és 19.00 óra között, vagy előadások előtt fél órával a Figura Stúdió Színház előcsarnokában található jegypénztárban. Helyfoglalás és információk a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen. Online jegyvásárlás a www.biletmaster.ro oldalon.

A vágy villamosa / Figura Stúdió Színház / Fotó: Biró István

Tennessee Williams: A VÁGY VILLAMOSA

Rendező: BOTOND NAGY

Játsszák: BARTHA BORÓKA, FARAGÓ ZÉNÓ, SZILÁGYI MÍRA, KOLOZSI BORSOS GÁBOR, GEDŐ ZSOLT, DÁVID A. PÉTER

Szövegadaptáció: KALI ÁGNES, BOTOND NAGY
Dramaturg: KALI ÁGNES
Díszlet- és jelmeztervező: MÁRTON ERIKA
Zene & sound design: CLAUDIU URSE
Lighting design: ERŐSS LÁSZLÓ
Színpadi mozgás: MOLNÁR DALMA
Képzőművész: FERENCZI ZOLTÁN