Színházi élményekkel is vár a Nemzetközi Könyvvásár Marosvásárhelyen

2018 november 13. kedd, 17:25

 A 2018. november 15-18. között megrendezett 24. NEMZETKÖZI KÖNYVVÁSÁRNAK újra a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház ad otthont, melynek előcsarnokában és több belső helyszínén zajlanak majd a rendezvények, köztük emlékezetesnek ígérkező színházi produkciók. Az idei Könyvvásár alkalmával különleges akcióval készül a Színház a könyvszeretők számára: „Vásároljon 100 lej értékben a 24. Nemzetközi Könyvvásáron, és megajándékozzuk 2 ingyenes jeggyel a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház egy előadására (a bemutatók és vendégelőadások kivételével, a fennmaradó helyek függvényében).” Az ajándékjegyek átvételéhez az üzenetet tartalmazó voucher és a fizetési bizonylat felmutatása szükséges, a Színház jegypénztáraiban.

A rendezvénysorozat első napján, november 15-én, csütörtökön két alkalommal, délután 17 és 20 órától a Színház Nagytermében a Budapesten működő Nézőművészeti KFT. Tasnádi István: Nézőművészeti Főiskola című produkcióját tekintheti meg a közönség a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében. Az előadás alkotói a Nézőművészeti KFT. alapító tagjai, a magyar nyelvű közönség számára jól ismert Katona László, Mucsi Zoltán és Scherer Péter.

Pénteken, november 16-án este 19 órakor kerül sor a Versajándék Vásárhelynek című műsorra, amely  Erdős Virág, Fekete Vince, Kemény István, Lövétei Lázár László, Markó Béla, Oravecz Imre és Tolnai Ottó költeményeire épülő irodalmi est. Az előasdásra ingyenes a belépés, azonban mivel a helyek száma korlátozott, előzőleg szükséges helyjegyet váltani. A meghívott költőkhöz Gáspárik Attila, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház igazgatója, a társulat színészei, Bartha László Zsolt, Meszesi Oszkár, Simon Boglárka-Katalin, Henn János, Moldován Orsolya , illetve Szegő János, a Magvető Kiadó szerkesztője társul.

Szombaton, november 17-én délelőtt 11 órakor Állati zenés ABC címmel Bíró Eszter és együttese tart gyerekelőadást a Színház Nagytermében. Bíró Eszter énekes, színész, aki színházi- és filmfőszerepekkel, illetve világzenei szólólemezeivel vált ismertté. 2013 tavaszán új, elsősorban gyerekeknek és családoknak szóló képeskönyvet és lemezt, illetve színpadi produkciót készített, Állati Zenés ABC címmel, amely 2014-ben az év gyermek albuma lett, és Fonogram Magyar Zenei Díjat kapott.

Ugyancsak szombaton kerül bemutatásra a KR 75. című produkció, amely Koltai Róbert előadóestje. Az idén 75 éves színész, rendező 19 órakor kezdődő előadásában a magyar líra legszebb versei hangzanak el. De felcsendülnek dalok, amelyeknek zenéjét Dés László, illetve Darvas Ferenc szerezte, illetve lesznek a játékba bevont közönséget megnevettető és megríkató jelenetek, illetve rögtönzések is. A Jászai Mari-díjas Koltai előadása premier, a marosvásárhelyi közönségnek játssza először.

Jegyek válthatók, illetve ingyenes helyjegyek kérhetők a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kultúrpalotában működő jegyirodájában (hétköznap 12.00-17.30 óra között, telefon: 0372 951 251) és a Színházban működő jegypénztárban (hétköznap 9.00-15.00 óra között és előadás előtt egy órával, telefon: 0365 806 865).

Figyelem, a Könyvvásár ideje alatt (2018. november 15-18.) a Kultúrpalotában működő jegypénztár zárva tart, a Színházban működő pedig egész nap, azaz 10-20 óra között tart nyitva. Keressék bizalommal a Nemzeti Színház pénztárárt a Könyvvásár ideje alatt is! Online vásárlás a biletmaster.ro honlapon.