A Tündöklő Jeromossal zárul az Advent Marosvásárhelyen

2018 december 22. szombat, 17:04

Tamási Áron darabja a 2018-as adventi időszak záró napján, december 23-án, vasárnap délután négy és este hét órától szerepel újra a Tompa Miklós Társulat műsorán.

Tompa Miklós Társulat: Tündöklő Jeromos / Fotó: Marosvásárhelyi Nemzeti Színház

Tompa Miklós Társulat: Tündöklő Jeromos / Fotó: Marosvásárhelyi Nemzeti Színház

„A Tündöklő Jeromos című drámai játék egy egész közösség Megváltót váró keserűségét és reményeit, valamint a várakozásra hamis választ adó Jeromos történetét jeleníti meg. Tamási rituális színháza az adventi időszakot idézi: a sötétségből a fény várásának, a régi rosszal való szembesülésnek és lezárásnak, valamint a jobb új év reményének és elhatározásának idejét. (…) Ezért nagy lehetőséget jelent, hogy a Maros Művészegyüttes és a Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata a Spectrum Színházzal együtt egy közös produkcióban sajátos erdélyi hangvételben megjelenítse Tamási Áron szellemiségét“ – nyilatkozta Török Viola rendező a színmű premierje előtt.

Tamási Áron jeles darabja épp a 2018-as adventi időszak záró napján, december 23-án, vasárnap délután négy és este hét órától szerepel újra a Tompa Miklós Társulat műsorán.

Az előadásra érvényesíthetőek a szabadbérletek. Jegyek és bérletek válthatók a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kultúrpalotában működő jegyirodájában (telefon: 0372 951 251), a Színházban működő jegypénztárban (telefon: 0365 806 865) és online, a www.biletmaster.ro honlapon.