Osszuk meg az ünnep örömét címmel indított kampányt a marosvásárhelyi színház

2018 december 29. szombat, 9:51

Január 5-ig tolódik ki az adományok fogadásának határideje a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház szervezésében zajló Osszuk meg az ünnep örömét című kampány keretében.

Az előző évek hagyományához híven a Színház művészei a nézőkkel összefogva próbálják szebbé tenni a rászorulók karácsonyát. Idén a Krisztusért és Egyházért CE Szövetséget segíti a Színház, amely több mint száz éve, megalakulása óta országszerte segíti a rászorulókat. A szövetség marosvásárhelyi fiókszervezetének két tevékenységéhez járulunk hozzá adományainkkal:

  1. „Fogadj örökbe egy nagyit!“ programon belül idős, segítségre szoruló személyek testi-lelki támogatása (látogatás, segélycsomag.)
  2. A Dorcas család típusú gyermekotthonban 13 árva, szétesett családból származó vagy szociálisan nehéz helyzetben levő családok gyerekeinek biztosítanak lakhatást, ellátást, támogatást és tanulási körülményeket, hogy tovább folytathassák tanulmányaikat középiskolában, vagy akár egyetemen vagy főiskolán.

Leginkább tartós élelmiszert (lisztet, cukrot, olajat, rizset, száraztésztát, konzervet, édességet), tisztító- és tisztálkodószereket, tanfelszerelést (füzetek, írószerek, táskák, tolltartók stb.) gyűjtünk, melyeknek a gyermekközösségek is hosszabb távon is hasznukat vehetik.

A Színház meghosszabbította a csomagok fogadásának határidejét, tehát az adományokat 2019. január 5-ig lehet elhelyezni a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház nagytermi és kistermi bejáratainál, valamint a Tudor negyedbeli és a Dózsa György utcai Merkúr üzletekben található gyűjtőládákba.

A kihelyezett dobozokba már eddig is jelentős mennyiségű adomány gyűlt össze, de azok a nézők, akik Agatha Christie A LÁTHATATLAN HÓHÉR december 30-i előbemutatójára, a szilveszteri bemutatóra, illetve a január 2-án, szerdán 16.00 és 19.00 órától, 3-án csütörtökön és 4-én pénteken 19.00 órától kezdődő előadásain vesznek részt, még csatlakozhatnak az ajándékozáshoz.

Az adományokat január első felében egy közös színházi program keretében adjuk át az időseknek valamint a Dorcas gyermekotthon gyerekeinek.

Köszönet a megajándékozottak nevében is mindazoknak, akik idén is bekapcsolódnak az Osszuk meg az ünnep örömét – 2018 kampányba, valamint a Merkúr üzletláncnak az együttműködésért.