Szélszabadító – Több korosztálynak szóló előadást mutat be a Brighella Bábtagozat

2019 január 26. szombat, 17:12

Január 26-án az Iparosotthon bábszínházi termében mutatta be a Harag György Társulat Brighella Bábtagozata a Szélszabadító című zenés bábjátékot, melyben az óvodásoktól a felnőttekig mindenki megtalálja a neki szóló gondolatokat, üzenetet.

Brighella Bábtagozat: Szélszabadító / Fotó: Harag György Társulat

Brighella Bábtagozat: Szélszabadító / Fotó: Harag György Társulat

“Mindenki fél valamitől. Az árnyékoktól, a sötéttől, a szörnyektől az ágy alatt, vagy attól, hogy lakik a wc-ben egy krokodil. Ám a félelmeket le lehet győzni, főleg, ha van egy barátunk, aki bátorságot önt belénk! De mit lehet tenni, ha egy király, és vele egy egész ország retteg? Ha az emberek annyira félnek mindentől, hogy már ki sem lépnek az utcára? Mesénk két gyerekhőse, Samu és Liza szerencsére nem ijed meg a saját árnyékától – de vajon sikerül-e elűzniük a félelmet az egész birodalomból? Az előadásból kiderül!” – olvasható az ajánlóban.

A Griff Bábszínház és a Brighella Bábtagozat együttműködésének első állomásaként néhány évvel ezelőtt már színpadra vitték Gimesi Dóra Szélszabadító című meséjét. Most azonban megújítva tárják a szatmári közönség elé a félelmek legyőzéséről szóló történetet.

„Az előadást Zalaegerszegen vittük színre, de úgy gondolom, hogy a története, vizualitása és zenéje megéri, hogy tovább éljen, természetesen a Brighella Bábtagozat bábosaira adaptálva, megújított szöveggel és zenével. Minden előadás kapcsán nagyon sajnálom, amikor a bábok és díszletek egy idő után a raktárba kerülnek. Ezért is örültem, amikor eldöntöttük, hogy Szatmárnémetiben a bábok újra életre kelhetnek” – mondta Bartal Kiss Rita, az előadás Blattner Géza-díjas rendezője, a zalaegerszegi Griff Bábszínház művészeti vezetője.

„Kétszer rendezett és egyszer tervezett már nálunk Bartal Kiss Rita, és rég szerettük volna visszacsábítani, ugyanis nagyon jó hangulatban remek előadások születtek a közös munka során, gondoljunk csak a többszörösen díjazott Történet a tálról és a kanálról című előadásra” – nyilatkozta a közös munka kapcsán Bandura Emese, a Brighella Bábtagozat vezetője.
A produkció szereplői Bandura Emese, Kófity Annamária, Nagy Anikó és Nagy Tamás. A látványvilág megtervezője Nagy Kovács Géza, a zeneszerző Bakos Árpád.

Az előadásra jegyek kaphatók az Északi Színház Horea utcai jegyirodájában, hétköznaponkét 10 és 17 óra, szombaton 10 és 13 óra között, vagy előadások előtt egy órával. Jegyek válthatók online a Biletmaster.ro jegyértékesítő rendszerben.