Vendégelőadások hava a temesvári színházban

2019 február 06. szerda, 17:25

A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház több produkciót is vendégül lát februárban: a saját előadások mellett a farsang hónapjában Csiky Gergely vígjátékával, magyar költők megzenésített verseivel, „véres” bábjátékkal és farsangi koncerttel várja az érdeklődőket.

Nagyváradi Szigligeti Színház: Buborékok

Nagyváradi Szigligeti Színház: Buborékok

Elsőként a nagyváradi Szigligeti Színház negyedik éve töretlen sikernek örvendő Buborékok című előadás érkezik a Nagyterembe. Novák Eszter rendezésében Csiky Gergely klasszikus vígjátéka egy igazi, családi önzéstörténet, melynek főhősei megkérdőjelezhetetlenül szeretik gyermekeiket, kívánják boldogságukat, mégis – a szertelen fényűzés és a látszat kétségbeesett fenntartása következtében – a család feltartóztathatatlanul sodródik a teljes összeomlás felé. A nagyváradi Szigligeti Színház produkciójára február 8-án este 19 órától kerül sor a Nagyteremben.

Február 9-én szintén 19 órától Innen és túl címmel a zalaegerszegi Magyarucca zenekar tart rendhagyó koncertet a Stúdió teremben. Az Ady Endre, Tóth Árpád és József Attila megzenésített verseiből létrejövő előadás szakít a megszokott egy szál gitár kísérettel, sikerrel ötvözi a basszusgitár és különböző billentyűs hangszerek hangzásvilágát, ezáltal  létrehozva egy különleges atmoszférájú, egyszerre lírai és könnyed produkciót.

A zenés műfaj kedvelőinek ajánlják a február 11-én, 19 órától kezdődő Álom, álom, édes álom című farsangi koncertet. A zenés esten elsőként Cári Tibor, a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház zeneszerzőjének saját, színházi előadásokhoz írt műveit hallhatja a közönség a társulat művészeinek előadásában. Majd az est meghívottjaként Benedekffy Katalin színművész és operaénekesnő lép fel ismert operettdalokkal.

Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház: Romlás

Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház: Romlás

A vendégjáték-sorozat lezárásaként, február 22-én 19 órától a szegedi Barboncás Egyesület “véresen komoly”, Lugosi Béla életét feldolgozó bábelőadását láthatja a közönség Kiss Ágnes előadásában. Az UN_dead című „haláli színjáték” kilenc izgalmas animált képben mutatja meg a Drakula-alakításáról elhíresült színész életét. A bábmozgató, mint „halottmosó”, élet és halál ura tisztítja meg társadalmi, művészi, emberi szerepeitől a halott Lugosit, hogy megnézze, mi marad alatta. Az előadást 16 éven felüli nézőinknek ajánlják!

A hónap közepén a közönségsikerre való tekintettel Bartis Attila Romlás című művét tűzik műsorra Mátyás Zsolt Imre rendezésében.

Jegyek válthatóak a www.biletmaster.ro honlapon valamint a Színház jegypénztárában minden hétköznap délelőtt 10 és 13 óra között, délután 16  és 19 óra között, valamint előadások előtt egy órával. A nagytermi előadásokra 24/12 lej, míg a Stúdió terembe 16/8 lej a belépő. Foglalásukat jelezhetik a [email protected] email címen, vagy a 0752111803, 0356450606 telefonszámokon.