Balázs Attila játssza IV. Henriket a temesvári színházban

2019 március 03. vasárnap, 16:58

A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Társulata március 3-án Ioan Victor Frunză rendezésében mutatja be Luigi Pirandello művét.

Fotó: Adriana Grand

Fotó: Adriana Grand

Luigi Pirandello 1929-ben írt drámája egy fiatal arisztokratát helyez a középpontba, aki egy szerencsétlen balesetet követően abban a tévképzetben tért magához, hogy ő tényleg IV. Henrik a középkori német-római császár.

A címszerepben Balázs Attila látható, míg a színház művészei közül Szabó Enikő, Bandi András Zsolt, Éder Enikő, Lőrincz Rita, Molnos András Csaba, Aszalos Géza, Kiss Attila, Csata Zsolt, Tar Mónika, Vass Richárd, Molnár Bence, Mihály Csongor és Lukács Szilárd játszik az előadásban. A zenei aláfestést egy tizenöt tagú zenekar szolgáltatja Cári Tibor vezénylése alatt. Az előadás díszletét Adriana Grand álmodta meg.

A temesvári magyar Társulat és Victor Ioan Frunză egy évtizeden át tartó közös munkája a Színház történetének egyik legtermékenyebb időszakának számít. Ebben a periódusban olyan országos sikernek örvendő előadások születtek, mint a Lorenzaccio (1998), a Lecke (2001), aKommunizmus története elmebetegeknek (2003), a Hamlet(2003, 2004), majd a Rosencrantz és Guilderstern halott, mely 2009-ben megkapta a legjobb előadásnak járó UNITER-díjat.