Díjátadóval és borkóstolóval ünnepelt a Tompa Miklós Társulat

2019 március 11. hétfő, 17:13

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata rendkívüli ünnepi rendezvényt tartott az intézmény születésnapja alkalmából március 10-én. Az esemény helyszíne a Kultúrpalota Kisterme volt, amely eleganciája révén nem csak méltónak bizonyult az eseményhez, hanem egyúttal arra is emlékeztetett, hogy az egykori Székely Színház jelentős rendezvényei is itt zajlottak – amint erre Gáspárik Attila vezérigazgató is utalt.

Fotó: Bereczky Sándor

Fotó: Bereczky Sándor

Az ünnepségen Gecse Ramóna és Bokor Barna színművészek voltak a házigazdák, és egyúttal műsorvezetők. Gáspárik Attila beszélt a mecenatúra és a színház támogatásának a fontosságáról, valamint annak lehetőségéről, hogy újabb cégek kapcsolódjanak be ebbe a körbe. Majd Keresztes Attila osztotta meg örömét, mivel szerencsésnek érzi magát, hogy alkotó emberként, művészként élheti életét. Szintén ő méltatta a Bioeel-Kemény-Díj idei nyertesét – Varga Balázs színművészt. A díjat a tavalyi győztes, László Csaba adta át.

A Bioeel-Kemény Díjat a színészi alkotói teljesítmény elismerésére hozta létre a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház, a Bioeel kozmetikum és gyógyszergyártó cég anyagi támogatásával. Az egyik színházalapító, báró Kemény János emlékére elnevezett díjjal – ami egy jelentős pénzjutalom – együtt jár Gyarmathy János marosvásárhelyi szobrászművész kisplasztikája. A rendezvényen felléptek: Kiss Bora, Boros Csaba, Kocsis Anna, Tóth Jess.

A gálaműsort követően borkóstolóra került sor a Balla Géza Pincészet szervezésében. Az 1999 óta működő pincészet mottójául Dr. Csávossy György – színházi szerzőként is ismert – borszakértő gondolatát választották, aki szerint a ménesi bor “…szikrát ad a szerelemnek, szárnyat a gondolatoknak, kandallótüzet a barátságnak”. A borokat személyesen Balla Géza cégtulajdonos mutatta be és ajánlotta.