A tavasz ébredését mutatja be a Harag György Társulat

2019 március 30. szombat, 17:02

A fizikai színházi előadást Györfi Csaba rendezi.

A tavasz ébredése / Fotó: Harag György Társulat

A tavasz ébredése / Fotó: Harag György Társulat

Bessenyei Gedő István társulatigazgató elmondta, hogy a rendező korábban már többször dolgozott a társulattal mint koreográfus és tréner, ezt a munkát is hosszas tréningezéssel alapozta meg. Az előadás elsősorban a fiatal közönséget célozza meg olyan máig érvényes üzenetekkel, amelyek jelentős részét a kép- és a mozgás nyelvén közvetíti, megőrizve a darab szövegének vezérfonalát.

Györfi Csaba rendező-koreográfus elmondta: a társulattól érkezett a felkérés, hogy egy mozgás alapú előadást készítsen, ennek kapcsán talált rá A tavasz ébredésére, ami a test felfedezéséről, a szexualitásról szól. Hozzátette: régóta kísérletezik a fizikai színházzal, amely a testet használja fel különböző állapotok megfogalmazására.

Frank Wedekind gyermektragédiájában a szereplők mindannyian saját boldogságuk keresése közben ütköznek falakba egy torz társadalmi rend keretei között, amelyben kőkemény szabályok és normák lehetetlenítik el a tudásvágyat, a tettvágyat, a fejlődést. Az előadásban a testiség az emberi viszonyokra erősít rá.