LIFT – boys will be boys – Az M Studio Temesváron vendég

2019 április 17. szerda, 19:52

A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház az idei évadban immár második alaklommal látja vendégül a sepsiszentgyörgyi M Studiót. A LIFT – boys will be boys, Fehér Ferenc által rendezett előadást április 25-én láthatja a közönség a temesvári magyar színház Nagytermének színpadán.

A nonverbális produkcióban három férfi, három táncos, három öltönybebújtatott üzletember megreked egy aprócska térben. A színpadon maga a címadó Lift áll – vagyis az a hely, ahol bár szorosan egymás mellett létezhetünk, mégsem kell kapcsolatba kerülnünk másokkal. Amely bár mindig tart valahová, mégis megtörténhet, hogy egyszer csak elakad.

Fehér Ferenc koreográfiájának hívó szava egyszerre konkrét és elvont: az üzleti-ipari környezet, a lift modern, semleges tere, az átmenetiség, kihagyás, szuszpansz állapotai, az utazással töltött holt idő, amely a fantáziajátékokra nyílik, a bezártság mind-mind eszünkbe juthat róla. Alig 2×2 méteres a tánctér, ahová a kezdésre váró, öltönyben ácsorgó három táncos belép, hogy kezdetét vegye egy sűrű, intenzív utazás.” (Varga Anikó/reflex.ro)

A sepsiszentgyörgyi vendégelőadásra április 25-én, este 7 órától kerül sor a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Nagytermében. Jegyek válthatóak a Színház jegypénztárában, illetve online a www.biletmaster.ro oldalon, míg foglalásukat jelezhetik a 0040752111803 telefonszámon vagy a ticket@tm-t.ro email címen.