Moldován Orsolyát is beválogatták a TIFF Tízen a filmért projektjébe

2019 május 16. csütörtök, 17:13

Moldován Orsolya színésznőt, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának művészét is beválogatták a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál – 2019 (TIFF) Tízen a filmért (10 pentru film) projektjébe.

Moldován Orsolya / Fotó: Hodgyai István

Moldován Orsolya / Fotó: Hodgyai István

A Tízen a filmért célja, hogy olyan, kőszínházakban bizonyító művészeket mutassanak be a filmes szakma alkotóinak, akik ezzel a segítséggel elindíthatják filmes karrierjüket. A programban résztvevő tíz színész a fesztivál keretében workshopokon, filmpremiereken vesz részt, bemutatkozik a közönségnek, a média képviselőinek, valamint lehetőséget kap romániai és külföldi filmes szakemberekkel (rendezők, producerek, casting-ügynökök, filmszínészek) való találkozásra is.

Moldován Orsolya, a Tompa Miklós Társulat művésze, több mint 50 előadásban szerepelt olyan rendezők irányításával, mint Bocsárdi László, Radu Afrim, Theodor Cristian Popescu, Adi Iclenzean vagy Mohácsi János. Filmszerepei: Ibrinkó (r. Puszt Tibor, 2001), Érettségi/Bacalaureat (r. Cristian Mungiu, 2016), A levelek/The letters (r. Koncz Teréz, 2017), és Napszállta/Sunset (r. Nemes Jeles László, 2018) című filmekben.

A Tízen a filmért projekt egy hetes workshopjainak eredményeként megszülető kisfilmeket a filmfesztivál online felületein lehet majd elérni.