A Bardo vagy a “dimenzión kívüli váróterem” – Ősbemutatót tart a Nagyvárad Táncegyüttes

2019 május 21. kedd, 11:20

A Szigligeti Színház Nagyvárad Táncegyüttese legújabb előadását készül bemutatni a színház és a táncművészet kedvelői számára. A Bardo, azaz a “dimenzión kívüli váróterem” című darab egy olyan táncszínházi előadás, amely a mozgásművészeten keresztül tesz kísérletet egzisztencialista és filozofikus kérdések megválaszolására.

A klasszikus tibeti tanítások azt vallják, hogy az élet pillanatnyi változások láncolata, ami meghatározza az ember lényegét és létét. Az elmúlás pillanatában ez a felépített én-kép azonban összeomlik és érzeteinket kusza gondolatfolyamok lepik el. Ekkor lépünk be oda, amit úgy hívnak: BARDO.

A darab élet és halál határára repíti a nézőt, ahol megszűnik a Minden… A Bardo című előadás sajátos gondolatokat ébreszt a lét állapotáról, egy dimenzión túli világban.

Az előadás rendező-koreográfusa és egyben látványtervezője is Fodor Zoltán, Harangozó-díjas táncművész és koreográfus, dramaturgja Szalay Tamás, Bánffy Miklós-, Jeszenszky Endre-, és Lyra-díjas koreográfus, dramaturg, zeneszerzője Gergely Attila, jelmeztervezője pedig Cristina Breteanu. Az előadás szereplői a Nagyvárad Táncegyüttes táncművészei: Joó Renáta, Kacsó Bálint-József, Kányádi György, Kerekes Dalma-Gabriella és Tőkés Imola.

A Nagyvárad Táncegyüttes előadói szeretettel várnak minden kedves nézőt május 25-én, szombaton, 19 órától a Szigligeti Stúdióban a Fodor Zoltán koreográfus által rendezett Bardo című előadás ősbemutatójára! Az előadásra a Kortárs tánc – bérletek érvényesek. Jegyek elővételben már kaphatók a színház jegypénztáránál és a www.biletmaster.ro oldalán! Az előadás létrehozását a Bethlen Gábor Alap támogatja.