A színház is megtelt a Múzeumok Éjszakáján Marosvásárhelyen

2019 május 21. kedd, 11:10

A 2019-ES MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA rendezvénysorozathoz a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház is érdekes kínálattal csatlakozott.

Foto: Cristina GÂNJ

Vonzó programnak bizonyultak a több időpontban induló kulisszajárások, amelyek során magyar és román nyelvű ismertetés mellett Emilia Banciu, Delia Bălașa, Benő Kinga, Berekméri Katalin, Loredana Dascălu, Kádár Noémi, Kiss Bora, Anca Loghin, Nagy Dorottya, Bálint Örs, Rareș Budileanu, Cristian Iorga, Csíki Szabolcs, Henn János, és Korpos András színészek kalauzolták végig a résztvevőket a belső helyszíneken – arra keresve a választ, hogy mi van a színpadi díszletek mögött, honnan jön a hang, ehető-e a sok kívánatos gyümölcs a tálakon, kik azok a színészek, akik a 40-60 évvel ezelőtt készült, a folyosón kifüggesztett képeken szerepelnek? Gáspárik Attila vezérigazgató a St. Georgius Manager Club tagjainak mutatta be nem szokványos szemszögből a Színházat, valamint a kultúra és gazdaság összefonódásairól kezdeményezett párbeszédet a klub tagjai és a Színház vezetősége között.

Foto: Cristina GÂNJ

Szintén a MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA keretében, nagyszámú érdeklődő jelenlétében, került sor az előcsarnokban Dubb Vasile CARTooNS Anthology Collection című karikatúraalbumának bemutatójára és karikatúra-kiállításának megnyitójára.

A Tompa Miklós Társulat Agatha Christie: A LÁTHATATLAN HÓHÉR című krimijét tűzte műsorra, ami után közönségtalálkozó következett. A Liviu Rebreanu Társulat Vaszilij Szigarjev: HAZUGSÁGVIZSGÁLÓ/DETECTORUL DE MINCIUNI (rendező: Laura Moldovan) című, készülő premierjének nyílt próbáját illesztette a programba.

Foto: Cristina GÂNJ

Nagy érdeklődés mutatkozott a Múzeumok Éjszakája-karkötővel vásárolható 5 lejes színházjegyek iránt, így a színházi jegypénztárnál délutántól estig sorban álltak, jelentősen megemelve a jegyeladás arányát.

A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJÁN több mint 1.000 látogató vett részt a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház által szervezett programokon.