17 települést látogat meg a Bánsági Vándorszínház

2019 július 07. vasárnap, 16:51

Idén hatodik kiadásához érkezik a Bánsági Vándorszínház.

A vajdasági mintára született non profit kulturális projekt idén temesvári, kolozsvári, és budapesti színházi szakemberek és színművészetis diákok részvételével zajlik. Követve az elmúlt évek hagyományát, a hatodik „évad” is egy zenés, ingyenesen megtekinthető vígjátékot ígér Temes, Arad és Krassó-Szörény megye színházkedvelőinek.

A francia szerzőpáros, Pierre Barillet és Jean Pierre Grédy A kaktusz virága című két felvonásos vígjátéka nyomán születő előadás rendezője Aszalos Géza, a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház színművésze, a Vándorszínház alapítója. Alkotótársként Albert Alpár díszlet-jelmez tervező és Orbán Enikő dramaturg is részt vesznek az előadás színpadra állításában.

A július 6-án kezdődő, három hetes próbafolyamat helyszíne idén is a Temes megyei Végvár, ahol július 26-án mutatják be először az előadást. Az idei csapat visszatérő tagja Hodu Péter, a Vígszínház munkatársa, valamint Mihály Csongor, a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház bábszínésze.

“Újoncként” lép színpadra Daróczi Klarissza, a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem végzős színművészetis hallgatója, Molnár Rudolf, a kolozsvári Állami Magyar Színház munkatársa, valamint Stan Krisztina Tímea, volt diákszínjátszó, a csíkszeredai Sapientia Tudományegyetem PR- és kommunikáció szakos diákja. A bemutatót követően a csapat 17 Temes, Arad és Krassó-Szörény megyei településre látogat el.

Forrás: maszol.ro