Az Odin Teatret színészeitől lehet tanulni Kolozsváron

2019 július 08. hétfő, 21:02

Az Odin Teatret színészeitől lehet tanulni a Shoshin Színházi Egyesület idei nyári táborában.

Ötödik alkalommal szervezi meg szokásos nyári táborát a Shoshin Színházi Egyesület. A Nemzetközi Színházi Rezidenciák helyszíne ezúttal a Kolozsvár melletti Méra lesz.

Az augusztus 12-17. között sorra kerülő, BOTOK, KÖVEK ÉS AZ ÉNEKLŐ TEST A kölcsönösség színháza elnevezésű ötnapos workshopot Donald Kitt és Kai Bredholt, a nemzetközi hírű Odin Teatret (Dánia) színészei vezetik majd.

A program célja, hogy kiterjessze a színészképzés lehetőségeit, valamint hogy megvizsgálja a természet, a vidéki környezet és a kreatív folyamatok közötti kapcsolatot.


A foglalkozásra hazai és külföldi színészek, rendezők, táncosok, koreográfusok, valamint más szakmai területről érkező, a színház iránt érdeklődő személyek jelentkezését várjuk.

A részvételnek nem feltétele a színészi vagy táncos előképzettség.

A képzés két részből áll:
ELSŐ RÉSZ: Donald Kitt vezetésével
1. A résztvevők fizikai tréningje
2. Cselekvések kidolgozása egy tárgy használatán keresztül
3. Hang-kutatás: egy egyéni ritmus felfedezése, térbeli tudatosság és dinamika

A résztvevők munkája egy egyéni anyag megalkotásával kezdődik, ahol a botot, mint partnert használják, és egy montázzsal fejeződik be. A résztvevő szövegek, dalok és a tér használatával fejleszti tovább az egyéni anyagját. A workshop célja olyan folyamatok ösztönzése, amelyek rejtett jelentéseket nyitnak meg.

MÁSODIK RÉSZ:
Kai Bredholt vezetésével
Egy montázs-előadás létrehozása és Barter a faluban:
A műhelymunka első részében létrehozott anyagokat felhasználva, valamint saját anyagokat (dalokat, táncokat és verseket) alkalmazva, a résztvevők találkoznak helyi táncosokkal, énekesekkel és zenészekkel, akikkel közösen hozzák létre a végső bartert: egy dalokból és költészetből álló estet.

A képzés részletes leírása, valamint a regisztrációval és a jelentkezéssel kapcsolatos információk a honlapon, illetve az egyesület Facebook-oldalán találhatóak meg.

Jelentkezési határidő: július 20.

Forrás: Transindex.ro