Bábelőadások is várnak a Partiumi Magyar Napokon

2019 augusztus 10. szombat, 16:36

Augusztus 20–25. között Szatmárnémetiben lép fel többek között a szlovákiai, kecskeméti, pécsi társulat.

Számos vidám bábelőadás várja a kicsiket és nagyokat a 18. Partiumi Magyar Napokon (PMN) augusztus 20–25. között Szatmárnémetiben. A Harag György Társulat Brighella Bábtagozatának munkáját segítő Art Project Egyesület hétköznapokon a Tűzoltótorony parkjába, hétvégén pedig a Kossuth-kertbe várja a legkisebbeket.

Aranyszamár Bábszínház: Holdkirály palotája / Fotó: Partiumi Magyar Napok

A PMN első napján, augusztus 20-án 10 órától leleményességről, elfogadásról, megértésről és csodákról bábozik a biatorbágyi Álomzug Társulás. 17 órától a szlovákiai Árgyélus Színház Teremtésmese című produkciója elevenedik meg a bábozás szerelmesei előtt.

Az Árgyélus Színház augusztus 21-én 10 órától A világ kenyere című palóc népmese ihlette bábelőadást adja elő, ötvözve a bábjátékos, népdalénekes és mesemondó szerepét. Augusztus 22-én 10 órai kezdettel a kecskeméti Ciróka Bábszínházé a színpad a Tűzoltótoronynál, ahol a nagy sikerű Csalóka Pétert mutatják be.

A Kossuth-kertben augusztus 24-én lép színpadra a pécsi MárkusZínház, amely közel 30 éve varázsolja el a kicsiket és nagyokat a népmesékből és magyar klasszikusokból adaptált művekkel. 11 órától a Mátyás király szárnyai című előadást játsszák, amelyben ük-ük-ükapáink Magyarországát idézik meg.

Sajátos produkcióval lép fel a Kossuth-kertben augusztus 24-én és 25-én, mindkét alkalommal 12 órai kezdettel, a kecskeméti Tintaló Társulás. A Tintaló Cirkusz egy szokatlanul kicsi cirkusz, ahol 16–20 gyerek számára van férőhely. És csak gyerekek számára – a szülők a sátor oldalán levő lyukakon keresztül kukucskálhatnak, miközben csemetéik közvetlen közelről láthatják a mechanikus bábok tizenöt perces műsorát.

A Giant Puppets Társulat augusztus 24-én 12:30-tól a Kossuth-kert taván mutatja be színházi, zenei és különleges látványelemekkel megtűzdelt Békakirály című előadását.

A PMN utolsó napján, augusztus 25-én 11 órától az utazó budapesti gyermekszínház, az Aranyszamár Bábszínház Holdkirály palotája című interaktív, bábos mesejátékát mutatják be, és a publikumban ülő gyermekek segítségével szabadítják ki a szépséges leányt. A bábelőadások sorát a szlovákiai Meseszínház Öregapám mesefája című produkciója zárja augusztus 25-én 12.30-tól.

Az ingyenes bábelőadásokon kívül a Kossuth-kertben az Art Project szervezésében egyedi játékok is várják a gyerekeket, akik kipróbálhatják majd Paprikajancsi csúszdáját, a mojoldát vagy éppen a népi körhintát.

Forrás: Krónika Online