Bővülő társulattal indul az új évadnak a Tomcsa Sándor Színház

2019 szeptember 22. vasárnap, 13:49

Hat bemutatóval, hat műsoron tartott előadással, számos vendégjátékkal, szinT nevelési programmal, új, nézőbarát programokkal és Udvarhelyen újdonságnak számító szabadbérlettel várja a nézőit a Tomcsa Sándor Színház a 2019/2020-as évadban.

Augusztus végén két új előadás próbáját kezdte el párhuzamosan az udvarhelyi társulat. A Barabás Árpád rendezte stúdióelőadás a többszörösen díjazott, világszerte elismert kortárs horvát drámaíró, Miro Gavran Fagyi című szövege nyomán jön létre. A Böszörményi Gyula által kimondottan a színháznak írt Hótündért – amely a szerző megfogalmazása szerint egy “mesés játék, mely nyomokban Andersent tartalmaz” – a társulathoz visszatérő rendező, Aracs Eszter állítja színpadra. Mindkét előadás bemutatójára október elején kerül sor.

A Tomcsa Sándor Színház első bemutatójára a dráMA 11. kiadásán került sor Zakariás Zalán rendezésében. A Kovács János meghal című darab szerzője Hatházi András, aki ezzel nyerte el a IV. dráMÁzat elnevezésű pályázat drámaÍRÓ kategóriájának második helyezését.

Bővülő társulattal köszönti az új évadot a színház, bár egy pótolhatatlan veszteség érte nemrégiben a társulatot, hiszen elhunyt Boda-Szász Kriszta színművésznő. A tavalyi évadban már több szerepet is játszó Jakab Tamás vált a társulat tagjává, Lukács Emőke az Udvarhely Bábműhely vezetését vállalta magára. Bartha Lóránd, Dunkler Réka, Győrfi Kata és Szabó Janka a színház kreatív csapatát alkotják, valamint Fekete Ágnes öltöztető és sminkes is frissen szerződött a Tomcsa Sándor Színházhoz.

A színház már júniustól értékesíti a most kezdődő évadára a bérleteket, de aki még nem váltott bérletet még megteheti. A bérletek négy kijelölt előadás megtekintésére jogosítják fel tulajdonosukat. A Mecénás bérlet a társulat által játszott összes előadásra érvényes. Ára 300 lej. Újdonság a Tomcsa Sándor Színházban a Méhes György szabadbérlet, ami nincs előre meghatározott előadáshoz, dátumhoz, időponthoz kötve és nem helyreszóló. A bérlet használata előtt minimum 24 órával helyjegyet kell kiváltani a jegypénztárnál a kiválasztott előadásra. Érvényesíthető akár 4 személyre is, egy előadásra.