Földes László Hobo Nagyváradon vendégszerepel

2019 október 03. csütörtök, 14:37

Október 12-én, 19 órától Nagyváradon mutatja be Hé, Magyar Joe! című előadását a budapesti Nemzeti Színház.

A Földes László Hobo Kossuth-díjas énekes-zeneszerző-előadóművész főszereplésével és koncepciója alapján készült produkciót a Nagyváradi Állami Filharmónia Enescu-Bartók termében láthatják az érdeklődők.

Földes László Hobo így vall az előadásról: „Az ötlet a semmiből csapott le rám. Jimi Hendrix világhírre juttatott egy féltékenységi gyilkosságról szóló bluest, a „Hey Joe”-t, amit én negyven éve lefordítottam és azóta is játszom. Valamiért eszembe jutott, hogy ha nekem amerikai nevem van, azaz a „Hobo”, akkor a „Joe” is lehet magyar és együltő helyemben leírtam a gyilkos élettörténetének vázlatát.  Joe Magyar József néven született a hetvenes évek végén. Apja a rendszerváltás után bankár lett, verte a fiát, az anyja színésznő volt, bármit eljátszott, csak anya nem volt. Józsi utálta az iskolát, futballista akart lenni. Megismerte a bluest és a legjobban a „Hey Joe” tetszett neki”.

A Vidnyánszky Attila által rendezett előadásra jegyek a Szigligeti Színház jegypénztárában, illetve online, a www.biletmaster.ro oldalon kaphatók.

Jegykedvezmények

A Szigligeti Színház kedveskedni kíván bérleteseinek, így mindazok, akik október 12-éig bérletet váltanak a 2019/2020-as évad előadásaira, kedvezményes, 20 lejes áron tekinthetik meg az előadást. Ugyanakkor, a Nemzeti Színház rendkívüli vendégjátékára a minimum 5 fős baráti társaságok, blues kedvelő zenekarok és Hobo-rajongók szintén kedvezményes áron vásárolhatnak jegyet.