Nemzetközi díjat nyert a Békéscsabai Napsugár Bábszínház

2019 október 08. kedd, 12:44

A legjobb előadás díját nyerte el a hétvégén a Békéscsabai Napsugár Bábszínház a temesvári Merlin pálcája nemzetközi fesztiválon.

A díjat a Béres László által rendezett A helység kalapácsa című előadásukkal nyerték el, melyben Balázs Csongor, Biró Gyula, Czumbil Örs, Gyarmati Éva, Lovas Gábor és Soós Emőke játszanak.

A helység kalapácsa / Fotó: Napsugár Bábszínház

A békéscsabai teátrum mások mellett bolgár, spanyol, francia és román bábosokkal versengett; a bábos, színikritikus és zenei szakember által alkotott nemzetközi zsűri egybehangzóan ítélte oda a 21 darab közül a legjobb előadásnak járó díjat a Békés megyei csapatnak. Az előadásokat egy előválogató után hívták meg a nemzetközi fesztiválra, amit a temesvári Merlin Gyermek- és Ifjúsági Színház szervezett meg negyedik alkalommal.

A Petőfi Sándor által írt A helység kalapácsa című vígeposzt emberméretű bábokkal játsszák, a rendezői felfogás alapján bemutatják az 1844-ben keletkezett humoros hőskölteményt, amit keretbe foglal a darabot eljátszó dolgozók viszonyrendszere, konfliktusaik megjelenítése.

Forrás: MTI, Színház.org