Rákbeteg gyerekeknek gyűjt a marosvásárhelyi színház

2019 november 23. szombat, 11:15

Az év bármely szakaszában jó örömöt szerezni, kiváltképp azok számára, akiknek erre a leginkább szükségük van. A Karácsonyi Ünnep előtti időszakban ez a gesztus még varázslatosabb lehet egyaránt azoknak, akik adnak és azoknak, akik kapnak.

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház és az “Együtt a Rákos Gyermekekért” Egyesület

közösen igyekszik az Ünnep varázsát becsempészni a rászoruló gyerekek életébe.

E nemes cél érdekében kérjük fel a lakósságot, hogy amennyiben módjukban áll, ajándékozzanak csomagot a 6 hónapos és 17 éves kor közötti gyerekek számára.

Annak érdekében, hogy a gyerekeknek egyben kellemes és hasznos ajándékot adományozzunk, javasolt, hogy minden csomag a következőket tartalmazza:

tusfürdő, fogkefe, fogkrém, sapka/kendőcske/sál, egy apró játék, egy könyv, termosz/csésze, színes/nedves zsebkendő.

Az orvosok által előírt étkezési korlátozások és étrend betartásának érdekében felkérjük az ajándékozni vágyókat, hogy élelmiszereket és édességeket ne tegyenek a csomagba. Ehelyett bátorítást, jó kívánságokat és kedves gondolatokat megfogalmazó levelet, vagy képeslapot mellékelhetnek, amellyel örömöt szerezhetnek a megajándékozottnak.

Az adományokat keddtől, november 26-tól lehet elhelyezni a Nemzeti Színház bejáratainál:

a főbejáratnál található adományládába – kedd-pénteki napokon 9.00 és 15.00 óra között és előadások kezdete előtt egy órával –, valamint a művészbejárónál (a Kisterem bejáratánál) naponta 8.00–22.00 óra között.

Az adományokat december 12-ig lehet elhelyezni.

Az adományozókat arra kérjük, hogy a csomagokon tüntessék fel a megajándékozni kívánt gyerek nemét, életkorát – és könyvajándék esetében nemzetiségét.

Pénzbeli támogatás az Egyesület bankszámlaszámára történő utalással lehetséges, illetve egy festmény megvásárlásával – azon alkotások közül, amelyek a Színház előcsarnokában kerültek kiállításra.

Az Egyesület bankszámlaszáma a következő:

“Együtt a Rákos Gyermekekért” Egyesület (Asociaţia Împreună pentru Copiii cu Cancer)

Marosvásárhely, Florilor utca 12/1 szám

CIF: 20574105

IBAN: RO56 BTRL 0270 1205 A499 92XX

Bankszámlaszámot kezelő intézet neve: Transilvania Bank