Szatmárnémetiben és Marosvásárhelyen is átadták a karácsonyi adományokat

2019 december 21. szombat, 16:35

A Harag György Társulat a Segíts Te Is Egyesületet, a Tompa Miklós Társulat az Együtt a Rákos Gyermekekért Egyesületet támogatta.

Fotó: Harag György Társulat

Szatmárnémeti:

Kedden, december 17-én jutott célba az az összeg, illetve a sok adomány, amelyeket a Harag György Társulat kézművesei által szervezett adventi jótékonysági vásáron gyűltek. Nagy Orbán, az Északi Színház főigazgatója, Bessenyei Gedő István társulatigazgató és a jótékonysági vásár ötletgazdái, Bogár Barbara és Moldován Blanka adták át a Segíts Te Is Egyesület képviselőinek, Pop Leilának és Pop Erika Margitnak a 3014 lejt tartalmazó borítékot, illetve a színház előterében felhalmozott nagy mennyiségű, meséskönyvekből, ruhaneműből és játékokból álló adományt.

Az Északi Színház előterében szombaton és vasárnap délután foglalták el a terepet a „Haragos kézművesek”, akik számos gyönyörű portékával és finomságokkal várták a vásárlókat. Egyebek mellett egyedi táskák, hűtőmágnesek, képeslapok, asztali díszek, adventi koszorúk, na meg finomságok, sütemények és forralt bor is szerepelt a választékban.

A kézműves portékák és ízletes sütemények készítői Bandura Emese, Bogár Barbara, Budizsa Evelyn, Fornvald Gréti és Stier Kata, Frumen Gergő, Gál Ágnes, Kovács Nikolett és Anna, Moldován Blanka, Nagy Anikó, Orbán Zsolt és Balázs Regina, Péter Attila Zsolt, Poszet Nándor és családja, Szabó Ritta, Szabó János Szilárd és Szabó Franciska, Varga Sándor, valamint a Haragos Önkéntesek közül: Balog Ádám, Károlyi Kinga, Kétz Tímea, Kirner Kata, Nagy Janka, Sike Zsuzsa, Tallian Anna, Tarr Gréta és Varga Tiffani voltak.

A Segíts Te Is Egyesület jó ideje negyven nehéz anyagi helyzetben levő családot támogat rendszeresen, amelyekben összesen 90 gyermek nevelkedik. A befolyt pénzösszeget az egyesület önkéntesei egy nagy karácsonyi vacsora megszervezésére fordítják. A ruhaneműk és játékok is a rászoruló családok körében találnak gazdát. A könyvek viszont egy nagyobb terv részei lesznek, ugyanis az egyesület egy saját székhely kibérlésére készül, ahol egy szociális gyermekkönyvtár létesülne, itt tennék elérhetővé a könyveket, nemcsak az állandó kedvezményezettek, hanem minden gyermek számára.

Fotó: Berecky Sándor

Marosvásárhely:

Átadásra kerültek a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház és az „Együtt a Rákos Gyermekekért Egyesület” szervezésében zajló adománygyűjtő akció adományai. A Csomagolj mosolyt idén karácsonyra! kampány keretében összesen 170 ajándékcsomag gyűlt össze, amelyeket december 17-én, kedden adtak át a marosvásárhelyi I-es és II-es számú gyerekgyógyászati klinikákon. Az Egyesület nyilvántartásában jelenleg 70 gyermek szerepel, akik kezelés alatt állnak.

A marosvásárhelyi közönségnek köszönhetően az összegyűlt csomagokból 2-2 ajándék jutott minden gyerek számára, az ezen felül megmaradt csomagokat pedig elosztották a kórház osztályain fekvő gyerekek között. A Tompa Miklós Társulat közösségét Benő Kinga, Kiss Bora, Korpos András, Varga Balázs színművészek, a Liviu Rebreanu Társulatot pedig Delia Bălașa, Rareș Budileanu, Loredana Dascălu és Ștefan Mura színművészek képviselték.