Sybill – Szilveszteri premier Nagyváradon Tárnoki Márk rendezésében

2019 december 26. csütörtök, 15:01

Jacobi Viktor világhírű operettjével köszönti az újévet a nagyváradi Szigligeti Színház: a nagyszabású előadásban tíz színművész, tizenkét táncos, egy tizenhárom fős énekkar és egy tizenöt fős zenekar lép színpadra.

Fotó: Vigh László Miklós

A Szigligeti Színház ajánlója:

Az előadás cselekménye a mesés orosz télbe kalauzol minket: valahol a cári Oroszországban egy kisváros népe lázban ég. A Grand hotelben összegyűlt vendégek a nagyhercegnő érkezését várják. Kivéve Sybill. A híres francia színésznő szentpétervári turnéjáról menekült ide egy jövő nélküli szerelem elől. Petrov hadnagy a katonai szolgálat elől menekült, hogy Sybillel lehessen. Most már együtt kell menekülni az elfogató parancs elől. És ha Sybill menekül, vele menekül Poire, az impresszáriója, és annak felesége, Charlotte is.

A szerelmesek Párizsban új életet kezdhetnének, ha nem érkezne meg idő előtt a kormányzó. A szorult helyzetben nincs más megoldás, játszani kell, Sybill a nagyhercegnő szerepében találja magát. A váratlanul betoppanó nagyherceg pedig örömmel vesz részt a játékban. A báli forgatagban mindenki átváltozik, mindenki szerepet játszik, a párok felcserélődnek, az elfojtott vágyak felszínre kerülnek. És egyre nehezebb eldönteni, hol ér véget a játék, és hol kezdődik a valóság.

Fotó: Vigh László Miklós

Az előadásról Tárnoki Márk rendező a következőképpen nyilatkozott: „A dalok minőségi megszólaltatása mellet a prózai részeknél is erős, hiteles színészetet remélek. Nem akarom elkomolykodni, remélem, hogy szórakoztató lesz az előadás. A társulatnak szerencsére nagyon jó a humora. A mű pedig alkalmas rá hogy ne pusztán hátradőljünk és gyönyörködjünk a koreográfiákban és a szép zenében, hanem problémákat is felvet”.

Különlegesség továbbá, hogy hetvenöt évvel az első nagyváradi bemutatót követően kerül ismét műsorra a Sybill, és ez az előadás avatja a Bihar Megyei Tanáccsal közös projekt keretében felújított nagyszínpadot.

A szilveszteri előadásra jegyek korlátozott számban kaphatók. A nézők januárban még öt alkalommal (január 4., 5., 12., 22.) láthatják az előadást, amelyre jegyek a színház jegypénztárában (a Moscovei utca 7. szám alatt), vagy online, a www.biletmaster.ro oldalon kaphatók.

Játsszák: Tasnádi-Sáhy Noémi, Jenővári Miklós, Sebestyén Hunor, Pitz Melinda, Tóth Tünde, Dimény Levente, Schlanger András, Molnár Júlia, Kocsis Gyula, Kocsis Anna.

Rendező: Tárnoki Márk. Dramaturg: Kukk Zsófia. Látvány: Kuti Letícia. Koreográfia: Bóbis László. Karmester: Hermann Szabolcs. Karvezető, énektanár: Brugós Anikó.