Elveszett levél – Caragiale komédiával búcsúztatja az óévet a Tomcsa Sándor Színház

2019 december 29. vasárnap, 20:52

A román drámaírás egyik legünnepeltebb és legtöbbet játszott alkotója, I. L. Caragiale komédiájával búcsúztatja az óévet a Tomcsa Sándor Színház.

A produkció bemutatójára 2019. december 19-én, csütörtökön este 7 órától került sor, a szilveszteri ünnepi előadás december 31-én, 18 órától látható.

Az elnökválasztásokat érintő évadban különös aktualitással bíró Elveszett levél Albu István, a Figura Stúdió Színház igazgatója rendezésében kerül bemutatásra.

“A román drámaírás talán legnépszerűbb, I.L. Caragiale Az elveszett levél című darabjának fordításait átdolgoztuk, hogy a korrupció és az érdekemberek a legjobb színben tűnhessenek fel. A valóságunk ihlette, de konkrétan senkire nem mutogatunk újjal. Mert végül is a miénk a felelősség, hogy kivel engedjük képviseltetni magunkat a közéletben. Ebben a zenés (!) vígjátékban (?) kisember és nagyember, román és magyar, nő és férfi, politikus és (nem) politizáló választópolgár egyszerre van színpadon, és a legszimpatikusabb énjüket mutatják” – vallja Győrfi Kata, az előadás dramaturgja.

A produkció világának megteremtése Szőke Zsuzsi m.v. munkája. A színház művészei közül Tóth Árpád, Szűcs-Olcsváry Gellért, Barabás Árpád, Bekő Fóri Zenkő, Jakab Tamás, Esti Norbert, László Kata, Mezei Gabriella, Pál-Varga Márta, Dunkler Róbert, P. Fincziski Andrea, Kőmíves Boróka, Nagy Xénia-Abigél, Pál Attila, Pásztor Márk, Bartha Lóránd játszik az előadásban.

Az előadásra jegyek vásárolhatók a színház jegypénztárában, valamint online a www.biletmaster.ro weboldalon.